Veti fi amendati daca nu aveti asta in masina. A intrat in vigoare, iar amenda incepe cu 1000 lei

O noua prevedere legislativa le impune soferilor romani sa aiba intotdeauna la ei o fisa. Aceasta fisa se mai numeste si “cartea de salvare a autoturismului”. De retinut este ca trebuie sa fie obligatoriu printata color si in format A4.

Loading...

“Cartea de salvare a autoturismului” este necesara fortelor specialedaca intervin in cazul unui accident rutier. Legea a intrat in vigoare,iar amenda incepe cu 1000 lei, scrie bzi.ro.

Ce contine fisa obligatorie a masinii

Loading...

Fisa obligatorie a masinii sau “cartea de salvare a autoturismului” este o schita care prezinta concis mecanismul in detaliu al masinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil si tot ceea ce nu se observa la prima vedere.

Fiecare autoturism are sisteme de siguranta, ramforsari menite sa rezite unui impact, airbag-uri care se pot declansa accidental, sau conducte de combustibil pozitionate in locuri mai mult sau mai putin vizibile, instalatie electrica, etc. Echipa de descarcerare care se deplaseaza la fata locului in conditiile in care ai fost angajat intr-un accident rutier are nevoie de aceasta fisa pentru ca incercand sa te scoata teafar din masina ar putea sa-ti puna viata in pericol daca nu stie unde sunt pozitionate toate aceste dispozitive.

Guvernul a decis azi, prin ordonanță de urgență, să plafoneze punctul-amendă la 145 de lei, această valoare urmând să fie păstrată pe tot parcursul anului 2018.

Salariul minim este de 1.450 de lei, ceea ce înseamnă că un punct-amendă e 145 de lei. De la 1 ianuarie 2018, salariul minim va fi de 1.900 de lei, ceea ce înseamnă că un punct-amendă ar ajunge la 190 de lei. Cu toate acestea, Guvernul a aprobat azi un proiect de ordonanță de urgență care prevede stabilirea unei valori fixe a punctului-amendă contravențională privind circulația pe drumurile publice.

„Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, se plafonează punctul-amendă la suma de 145 lei, cât este în prezent, fără a se majora în funcție de salariul minim brut pe economie garantat în plată”, scrie într-un comunicat al Executivului.

Loading...