Vei fi UIMIT să vezi cum trăiesc cetățenii celei mai prospere țări din lume. Care este țara și cum e posibil așa ceva, vei afla din articol.

Mănâncă modest, trăiesc econom, se comportă calm, nu vorbesc prea mult… Astfel de principii sunt urmate de cetățenii celei mai prospere țări din lume – Norvegia, unde veniturile obținute din petrol aparțin poporului.

Loading...

Primul lucru care atrage un vizitator în Norvegia este prețul la produse. De câțiva ani, o treime din teritoriul țării se află dincolo de Cercul Arctic și se situează pe primul loc în lume în ceea ce privește indicele dezvoltării umane. Acest indicator reflectă nivelul de trai și potențialul națiunii.

Salariul mediu lunar al norvegienilor este de 42.300 de coroane, adică de 4.580 de euro. În Norvegia, există un sistem complex de diferențiere fiscală. Rata minimă a impozitului pe venit este de 27% (în Rusia este fixă ​​- 13%), iar acum câțiva ani a atins aproape 50%. TVA-ul este de 25% (în Rusia – 18%). Ratele ridicate sunt direct legate de sistemul dezvoltat de securitate socială.

Loading...

Cetățenii țării sunt gata să dea statului o parte solidă din veniturile lor, realizând că banii se vor întoarce la ei sub formă de asistență medicală gratuită și de înaltă calitate, educația decentă și alte beneficii sociale. Venitul total din impozitele plătite de rezidenții Norvegiei și de întreprinderi este mai mare decât 40% din PIB-ul țării.

Primul câmp petrolier din partea norvegiană a Mării Nordului a fost descoperit în 1969. După câțiva ani, parlamentul țării a adoptat conceptul potrivit căruia veniturile din vânzările de petrol ar trebui să aparțină poporului. Astfel, Norvegia a evoluat din cea mai săracă țară din Europa în cea mai favorabilă țară pentru lume.

În vânzările de automobile electrice pe cap de locuitor, Norvegia se situează pe primul loc în lume. Pe cei care au cumpărat un vehicul electric, statul îi susține nu numai prin impozitele mici, ci și printr-o serie de alte beneficii, precum circulația gratuită pe drumuri, parcări gratuite și chiar reîncărcarea gratuită a acumulatorului. Cheltuielile excesive sunt evitate nu numai de milionari, ci și de șeful statului.

Absența stresului și obiceiul de a se confrunta cu mici probleme, condiții ecologice sănătoase, încrederea că statul va avea grijă de ei, dă rezultate. În rezultat, speranța medie de viață în Norvegia este de 82 de ani.

Loading...