Un medic cardiolog avertizează: „Acestea sunt presemnele infarctului pe care trebuie să le cunoști

Majoritatea oamenilor cred că simptomele unui infarct se rezumă la dureri în piept și stare generală proastă. Crudul adevăr și statistici spun altceva. 25% din infarcturi se petrec în mod silențios, fără simptome clare.

Loading...

Dr. C. Crandall, un cardiolog renumit, a studiat ani la rândul presemnele infarctului și în rândurile de mai jos ne vorbește despre ele:

1. Inflamație în exces

Loading...

„Majoritatea oamenilor cred că inflamarea articulațiilor se datorează statului excesiv în picioare sau retenției de apă. De fapt, înflamațiile repetate ale articulațiilor pot prevesti instalarea unui infarct, asta dacă pacientul nu ia masuri serioase de schimbare a stilului de viață.”

2. Anxietate

„Din propria experiență vă spun că pacienții care au experimentat deja un infarct și au supraviețuit, s-au confruntat cu anxietate înaintea infarctului, așa că este mai bine să previ decât să combați. Analizează bine cauza anxietății și mergi la medic pentru investigații amănunțite!”

3. Durere în anumite părți ale corpului

„Trebuie să știți cu toții că durerile din capul pieptului nu sunt singurele semne ale infarctului. Durerea poate începe în piept și poate continua pe mâini sau picioare, ajungând uneori chiar și la abdomen sau spate. De cele mai multe ori durerea simultană a ambelor brațe este un semn clar al apariției infarctului”.

4. Pierderea temporară a vederii și țiuitul din urechi

„Cu siguranță pierderea temporară a vederii trebuie să-ți dea de bănuit ca ceva este în neregulă cu tine. Dacă acest simptom este însoțit și de țiuit al urechilor, mergi de urgență la un medic cardiolog. Îți poți salva viața!”

Citește și…

Cum îți poți da seama dacă suferi de prediabet – Testul cu 5 degete
Prediabetul reprezinta un nivel foarte cresut al zaharului in sange, insa nu suficient de crescut incat sa fie un diabet de tip 2. Fara interventie, prediabetul poate trece in mai putin de 10 ani la diabetul de tip 2. Daca suferiti de prediabet, trebuie sa stiti faptul ca asta va poate afecta destul de tare sanatatea.

Simptomele prediabetului

Sete severa

Urinare repetata

Oboseala cronica

Crestere rapida in greutate

Apetit crescut

Probleme cu vederea

Rani care se vindeca greu

Exista insa si o metoda de diagnosticare a prediabetului. Pasii urmatori sunt un mic ghid, care va poate ajuta sa diagnosticati aceasta boala in mai putin de 1 minut, cu ajutorul degetelor si raspunzand la cateva intrebari simple.

Tineti un deget ridicat daca sunteti barbat, iar daca sunteti femeie nu ridicati niciun deget.

Ridicati un deget daca aveti peste 40 de ani, doua degete daca aveti peste 50 de ani, trei degete daca aveti peste 60 si niciunul daca aveti mai putin de 40.

Tineti un deget ridicat daca nu sunteti prea activi din punct de vedere fizic si niciunul daca faceti sport.

Ridicati un deget daca aveti cazuri de diabet in familie si nu ridicati daca nu va confruntati cu astfel de probleme.

Ridicati un deget daca aveti hipertensiune si niciunul daca presiunea sanguina este normala.

Ridicati trei degete daca sunteti obez, doua daca aveti o greutate peste medie, unu daca sunteti doar plinut si niciunul daca aveti o greutate normala.

Interpretare!

Daca ati ridicat toate cele cinci degete, atunci este o sansa destul de crescuta sa aveti prediabet. Acest tip de diagnostic merge pe principiul enumerarii factorilor care duc la aparitia diabetului.

Foarte multi experti o considera o metoda excelenta de diagnosticare.

Dupa ce ati terminat testul, numarati cate degete ati ridicat. Daca ati ridicat mai mult de 5, probabil ca aveti prediabet. Va sfatuim sa faceti cateva analize, pentru a vedea ce se intampla. Daca rezultatele spun ca aveti un risc crescut sa faceti diabet, incercati sa va schimbati stilul de viata!

Chiar daca nu este un test concret 100%, expertii va indeamna sa il incercat si sa luati masuri!

Loading...