Un caine i-a salvat viața unui băiat, rătăcit în pădure

Un cățel din rasa labrador este considerat erou în Mexic, după ce a salvat viata unui băiat care s-a rătăcit în pădure. Băiatul a căzut intr-o râpă, iar cățelul l-a păzit și l-a încălzit 44 de ore până l-au gasit salvatorii.

Loading...

Juan Heriberto Trevino, un băiat de 14 ani din Galeana, se afla într-o tabără în munții mexicani, Sierra Madre Oriental, când, la un moment dat, s-a pierdut de grupul de copii și s-a rătăcit în pădure. În timp ce încerca să găsească tabără, a alunecat printre copaci și a căzut într-o prăpastie.

El a avut noroc însă, pentru că un cățel labrador, pe nume Max, pe care îl cunoscuse cu doar câteva ore mai înainte, l-a văzut pe băiat și a stat lângă el să îl protejeze. Mai exact, patrupedul a coborât în râpă după el și l-a încălzit pe băiat, ba chiar a găsit și o sursă de apă ca să poate să se hidrateze atât el, cât și băiatul.

Loading...

„A stat cu mine tot timpul. Cu el mă simţeam în siguranţă. L-am luat şi mi l-am pus pe picioare şi aşa nu mi-a fost frig”, a spus Juan Heriberto Trevino la televiziunea mexicană, când a fost găsit de salvatori abia după 44 de ore, petrecute în sălbăticie.

Martin Castillo, director adjunct al poliţiei locale, a declarat că băiatul a fost foarte norocos că l-a avut pe Max cu el. „În acele locuri este foarte uşor să te rătăceşti, iar nopţile sunt foarte reci”, a spus el. Trevino a fost dus la spital, unde i s-au făcut mai multe teste, însă acesta este nevătămat, fiind doar epuizat și un deshidratat.

Sursa: libertatea.ro

Loading...