Un bărbat divorțat oferă sfaturi prețioase despre căsătorie. Află ce i-ar fi plăcut să știe din timp, ca să evite despărțirea

La o primă vedere, s-ar putea crede că un divorț nu-și are locul la categoria sfaturi, fiindcă depinde de la caz la caz, însă, un bărbat, rămas fără femeia iubită, după un mariaj de 16 ani, ne mărturisește ce i-ar fi plăcut să facă mai din timp, ca să evite despărțirea.

Loading...

Nu încetați niciodată să-i faceți curte soției, să iesiți împreună….

Niciodată să nu vedeți în nevastă o simplă achiziție, un anumit bun. Când ați cerut-o în căsătorie, i-ați promis că o iubiți sufletește și că veți face tot posibilul să o apărați în orice situație s-ar afla, să-i fiți alături.

Loading...

Nu uitați că este cea mai prețioasă comoară ce vi s-a încredințat vreodată. Ea v-a ales. Curtați-o mereu, nu deveniți comod când este vorba să o scoateți la plimbare, la un film, restaurant, într-un parc agreabil…

Fiți deschiși către lume, dar păstrați-i doar ei locul în inimă

Așa cum ați promis, sunteți protectorul inimii consoartei, dar aveți grijă și de sufletul dumneavoastă, cu aceeași vigilență. Fiți deschiși către lume, fără să uitați să păstrați acel loc în inimă unde doar soția să poată intra, refuzând pe oricare altcineva în încercarea de a vă cuceri.

Fiți mereu indrăgostiți, luați-o de la capăt ca în prima zi
Este o certitudine. De-a lungul timpului, nu veți mai fi persoana de atunci când v-ați pus pirostriile. Schimbări multe se produc, de aceea ar trebui să vă recuceriți reciproc în fiecare zi, dacă se poate.

Soția nu este obligată să rămână alături de bărbatul ales, dacă va constata că acesta nu mai este deloc ființa de pe vremea când o curta. Găsește prilejul de a-și încredința sufletul altuia, dispus să o primească cu brațele deschise.

Observați care sunt lucrurile bune la ea

Concentrați-vă pe ceea ce vă place la femeia aleasă, până acolo unde nu veți putea vedea decât dragoste și nu veți mai avea nicio umbră de îndoiala că sunteți cel mai norocos bărbat de pe pământ. Că alături vă stă cineva care vă iubește cu adevărat.

Nu faceți inventarul chestiilor ce vă enervează (există și astfel de momente), findcă veți stinge puțin câte puțin flacăra dragostei.

Asumați-vă complet responsabilitatea

Mă refer la responsabilitatea propriilor trăiri. Nu este treaba soției să va facă fericit și nici să vă facă trist. Găsiți-vă propria fericire relevată de responsabilitate și astfel bucuria se va împrăștia peste tot în relația conjugală.

Lăsați-o sa fie ea pur si simplu

Daca e tristă sau furioasă, strângeți-o în brațe, încurajați-o că va fi bine, faceți-o să râdă. Femeia se va deschide cu ușurință. Ascultati mereu cu atenție ce are de spus. Și căutați să descifrați ce se află dincolo de tristețe sau de furie.

Umpleți-i sufletul zilnic

Învățați limbajul dragostei. Cereți-i să vă întocmeasă o listă cu 10 lucruri care o fac să se simtă bine. Memorați-le și procedați în așa fel încât să se simtă ca o regină, că este prioritatea numărul unu în fiecare zi. Fiți prezent în viața ei.

Evitați grosolăniile de orice tip

Fiecare partener greșește uneori. Nimeni nu este perfect. Nu-i aduceți reproșuri grosolane soției, acestea i-ar răni grav sufletul. Gestionați cu calm greșelile.Acordați-i timpul în care să se ocupe doar de ea

Chiar dacă aveți copii, o femeie își dorește un timp/spațiu doar pentru ea. Să meargă la coafor, la o întâlnire cu prietenele etc. Se va întoarce acasă mai relaxată și cu dorința de a-și îndeplini sarcinile din gospodărie.

Fiți transparenți

Vreți încredere, împărtășiți-i ideile, neliniștile, recunoașteți-vă greșelile. Comunicați, scoateți-vă măștile. Îi va fi mai ușor să vă înțeleagă, să vă iubeacă complet.

Nu vă faceți griji din cauza banilor

Banul este un ca un joc, iar partenerii trebuie să-l joace în echipă, fără divergențe, pentru a-l câștiga. Niciodată nu-i bine când membrii aceleeași echipe se luptă între ei. Găsiți modalități de impulsionare reciprocă a puterii fiecăruia. Procedând astfel, veți fi mulțumiți de rezultate.

Iertați, eliberați-vă de trecut

Concentrați-vă asupra viitorului. Nu lăsați trecutul să vă țină captivi. Agățându-vă mereu de greșelile trecutului, este ca un zid ce vă împiedică să înaintați într-o căsnicie. Iertarea înseamnă eliberare. Ridicați ancora și alegeți intotdeauna iubirea.

În concluzie, căsătoria este viața cu urcușuri și coborâșuri. Fiecare experiență traită ne este utilă, ne va determina să continuam să luptăm să ne păstram legătura creată.

Cele expuse aici sunt adevărate lecții învățate mai târziu de către bărbatul divorțat cu care am început prezentul material. Am dedus că adoră să fie căsătorit și că-și va căuta o altă pereche, bazându-se pe fundamente care vor rezista uraganelor și asalturilor timpului.

Aș adăuga că poate am uitat sa iubim. Nu-i nimic, vom reînvăța, indiferent de vârstă. Nu ne dorim să vină vremea să afirmăm că e prea târziu. Să nu lăsam timpul să se scurgă, stând cu mâinile în sân.

O femeie care a spus un Da! hotărât în fața altarului asteaptă să fie mandră de alegerea făcută. Fiți genul acesta de bărbat cu care-și dorește să avanseze puternic în viață.

sursa

Loading...