Transformările uimitoare care se petrec în organism atunci când plângi

Atunci când plângi te eliberezi de emoțiile negative și te liniștești. Însă, în corpul tău se întâmplă mai multe lucruri când plângi. Sunt lucruri uimitoare, pe care nu multe persoane le cunosc.

Loading...

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când plângi

1. Lacrimile au rolul de a curăța ochii. Sunt un antibiotic natural și înlătură aproximativ 95 % din bacteriile care fac rău ochiului. Acest proces se întâmplă în doar 5 minute.

Loading...

2. Lacrimile ajută vederea. Când membrana oculară este deshidratată, vederea poate avea de suferit. Este posibil să nu mai poți vedea bine. Dar când plângi, lacrimile hidratează această membrană, ceea ce îmbunătățește considerabil vederea.

3. Lacrimile pot elibera toxinele. Știai că lacrimile au o compoziție diferită, în funcție de motivul pentru care apar? Dacă lăcrimezi când tai ceapa, atunci lacrimile sunt formate în proporție de 98 % din apă. Lacrimile cauzate de evenimentele triste conțin prolactină, un hormon al stresului.

4. Lacrimile te eliberează de emoțiile negative. Când plângi, te eliberezi de acele emoții. Mai mult decât atât, dacă vezi o persoană plângând, atunci se activează instinctul de a proteja persoana respectivă. Și, astfel, apare empatia.

5. Există o teorie potrivit căreia oamenii se simt eliberați atunci când plâng. Asta pentru că lacrimile care au fost declanșate de emoții au în compoziție hormoni de stres. Prin intermediul lacrimilor, aceștia sunt eliberați din organism. Mai există și o altă variană, o teorie potrivit căreia prin plâns sunt eliberate endorfine. Acestea sunt eliberate și în timpul exercițiilor fizice și în timp ce râzi.

Potrivit studiilor, femeile plâng de 4 ori mai mult decât bărbații. Dar, când vorbim despre anumite momente din viață, momente dureroase, atunci femeile și bărbații plâng la fel de mult, spun studiile.

Un lucru neașteptat este acela că femeile plâng când trec prin momente nefericite, în timp ce bărbații plâng când sunt fericiți.

Loading...