Traian Berbeceanu: „Voi, ăştia de o ardeţi toată ziua cu Legile Justiţiei, ia reglementaţi şi asta. Dă-vă…”

Intr-un mesaj publicat pe contul sau de Facebook, politistul Traian Berbeceanu sesizeaza faptul ca in timp ce demnitarii anchetati penal sau implicati in diferite stadii procesuale inca pot ocupa demnitati publice, politistii, procurorii si judecatorii sunt suspendati din functie odata cu trimiterea in judecata.

Loading...

”Voi, astia de o ardeti toata ziua cu «legile justitiei» v-ati gandit vreodata sa prevedeti acolo, undeva, ca aia condamnati penal sa nu mai poata sa ocupe demnitati publice in tarisoara asta? Dar sa stipulati pe undeva ca cei fata de care s-a inceput urmarirea penala, ori au fost chiar trimisi in judecata sa fie suspendati din functiile detinute, pana la pronuntarea unei hotarari definitive, v-ati gandit?

De ce voi puteti, condamnati fiind ori cercetati in diferite faze procesuale, sa ocupati functii importante taman in legislativul tarii, ori sa fiti ministri, presedinti de consilii judetene sau primari? De ce, in timpul asta, un politist, procuror sau judecator, odata cu trimitetea in judecata este suspendat din functie, iar voi ba?

Loading...

Acum patru ani de zile am fost arestat, nevinovat fiind! Am fost trimis in judecata in baza unui dosar falsificat, construit pe probe contafacute, in modul cel mai barbar, cel mai ordinar! Am fost achitat in prima instanta de Inalta Curte de Casatie si Justitie si astept finalizarea procesului. Dar in tot timpul asta am fost suspendat din functie si am primit mai putin de jumatate din salariul care mi se cuvenea.

Si in tot timpul asta v-am vazut pe voi, unii condamnati definitiv, altii cercetati penal si trimisi in judecata, cum beneficiati de tratament preferential fata de mine, cum conduceti mai departe parlamentul, ministere, consilii judetene sau primarii! Pai cum vine asta, voi astia care o ardeti cu «legile justitiei»?! Cum vine asta, luptatori pentru dreptate ce va pretindeti a fi? Cum era aia cu «egalitatea in fata legii»? Daca vreti sa fiti credibili, ia reglementati si asta ca ma simt discriminat! …da-va…”, scrie Traian Berbeceanu, pe pagina sa de Facebook.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia pana in anul 2013, cand o ancheta a procurorilor DIICOT a dus la inlaturarea sa din functie. Ulterior, comisarul sef a fost achitat, in procesul judecat pe fond, de toate acuzatiile aduse de anchetatorii sai. In 2007 a primit distinctia de politist al anului in Romania pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, in dosarul denumit ”Hidra”.

Loading...