Sucul de morcovi- un medicament natural!

Morcovul este considerat un bun antiseptic natural, un aliment important in prevenirea infectiilor. El contribuie la curatarea eficienta a colonului si stimuleaza eliminarea materiilor fecale, mentinand sanatatea tractului intestinal.

Loading...

De asemenea, morcovul completeaza aportul de vitamine, nutrieti si fibre care hranesc organismul, iar Beta-carotenul, ce contine, este antioxidantul puternic cu multe beneficii asupra organismului, ce are o actiune protectoare impotriva radicalilor liberi.

O importanta caracteristica a morcovului o are proprietatea de anti-imbatranire, incetinand fenomenele biologice.

Loading...

Sucul de morcovi curata si reface eficient ficatul, organul care detoxifica corpul nostru.

Morcovii au o serie de minerale, datorita faptului ca este o radacinoasa si absoarbe din sol iar fosfatii si celelalte vitamine ofera un remediu absolut necesar organismului.

Vitamina A si beta-carotenul ajuta la mentinerea vederii.

Pentru mentinera tineretii, sucul de morcovi reprezinta un remediu eficient in acest sens, celule sanatoase si protejate impotriva infectiilor si pereti vasculari mai elastici.

Sucul proaspat de morcovi stimuleaza metabolismul si intareste sistemul imunitar.Un mod hranitor si vindecator il au legumele asociate cu morcovul, usturoiul si hreanul, ele contin antibiotice vegetale, fiind un remediu excelent pentru organism.

O alta combinatie miraculoasa a morcovului este impreuna cu merele, sfecla rosie sau telina. Se consuma, de regula, in cantitati de 1-2 pahare suc zilnic, intre mese. Tratamentul dureaza 30 zile cu pauze de doua saptamani si se poate repeta la cat e nevoie.

Se recomanda consumarea sucului imediat dupa stoarcere pentru a nu-si pierde proprietatile magice.

O sanatate demna de invidiat consta in alimentatia cu fructe si legume.Stoarcerea fructelor si legumelor necesita o metoda ce va ofera maximum de nutrienti decat gatirea acestora, unde isi pot pirde din proprietati si vitamine.

O masa de legume si fructe, in forma lichida ii ofera organismului o facilitate de a asimila intr-un mod mai eficient toate proprietatile ce le au acestea si reprezinta, totodata o alternatina foarte benefica in fiecare zi.

De regula, un pas important in operatia de a face sucul il consta modul de a folosi storcatorul la o viteza cat mai mica, pentru a se evita supraincalzirea, datorita frecarii si avand drept rezultat distrugerea enzimelor.

S-a demonstrat ca oamenii care consuma o cantitate de medie 1-2 morcovi pe zi, sunt mai putin predispusi unui accident vascular cerebral, fata de cei care consuma destul de putin.

La fel s-a vazut o stransa legatura intre consumul de carotenoizi din morcovi si riscul scazut de accident cardio-vascular.

O dieta bogata in morcovi are, de asemenea, un rol de a scade nivelul colesterolului rau( LDL), ce produce boala ateroscleroza si fibrele din morcovi produc o reactie ce elibereaza fluxul sanguin de execesul de lipide.

Un element important al celulelor si fluidelor corpului il constituie Potasiul, ce-l asimileaza organismul din consumul regulat de morcovi, el ajuta ca tensiunea arteriala si pulsul sa fie in termenii de normalitate si neutralizeaza total efectele toxice de excesele de sodiu.

In alimentatia copiilor, morcovul necesita o hrana importanta, fiind un factor in dezvoltarea vederii si a cresterii.

Un compus care se regaseste in morcovi, si anume falcarinol are un rol important in organism si se datoreaza proprietatilor antitumorale, ce manifesta un impact anti-cancerigen. Acesta este un pesticid natural ce-l contine morcovii si protejeaza radacina plantei.

Morcovul, o leguma pe care o iubim cu totii o putem gasi in pietele noastre, dar il putem planta si noi in gospodariile noastre.

Sanatate ca-i mai buna decat toate!

Loading...