Statul ofera un nou ajutor de 4.500 de lei! Uite cum poti intra in posesia banilor și pentru ce îi poți folosi: Ai doar 30 de zile la dispoziție

Romanii ar putea sa primeasca, in schimbul maşinii vechi, bani pentru achizitia de panouri solare, centrale termice eficiente şi surse alternativ/ecologice, potrivit unui proiect inregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Masura are ca scop eliminarea autovehiculelor vechi şi poluante, dar şi reducerea costurilor legate de incalzirea locuintelor şi a poluarii.

Loading...

Propunerea legislativa privind sustinerea eliminarii autovehiculelor poluante, cu vechime mai mare de 12 ani si acordarea de voucher valoric, in suma de 4.500 de lei, pentru achizitia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus si surse alternativ/ecologice a fost pusa de curand in dezbaterea senatorilor.

Proiectul prevede acordarea de bani, in schimbul predarii unui autovehicul vechi, pentru eficientizarea sistemelor de incalzire si alimentare cu energie a locuintelor. Pentru a intra in vigoare, proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului, de promulgare si de publicare in Monitorul Oficial.

Loading...

Beneficiarii voucherelor vor avea la dispozitie 30 de zile pentru a achizitiona exclusiv produsele mentionate anterior si vor justifica suma prin factura fiscala insotita de decontul tichetului. Voucherul nu poate fi instrainat sau folosit pentru achizitionarea altor produse decat panouri solare, centrale termice cu un coeficient redus de poluare si surse alternativ/ecologice.

„Este cunoscut faptul ca toate programele Rabla, derulate in ultimii 13 ani au generat si actiuni de specula. Contravaloarea voucher-ului a fost tranzactionata la limita dintre licit si ilicit, de catre proprietarii de drept ai acestuia si utilizatorii finali, cu interfata in zona comerciantilor de autovehicule, autorizati de program”, motiveaza initiatorii proiectului interdictia de instrainare a voucherului.

Sursa: avocat.net

Loading...