Simptomele precoce ale cancerului, ignorate de 90% din oameni

Oamenii care au un istoric al cancerului in familie sunt extrem de precauti si foarte atenti la orice eventual semn al cancerului. Acestia merg, de obicei, la consultatii de rutina, isi urmaresc atent sanatatea si iau toate masurile necesare pentru a preveni instalarea cancerului.

Loading...

Totusi, foarte multi oameni ignora sau pur si simplu nu observa semne clare si vadite ale cancerului. Industria cancerului atrage atentia numai asupra simptomelor unor anumitor tipuri de cancer, lucru ce nu este intotdauna de mare ajutor.

De aceea, cunoscand cat mai multe simptome ale cancerului este cat de poate de indicat si de recomandat.

Loading...

Semne si simptome universale ale cancerului

Fiecare tip de cancer prezinta propriile semne si simptome si totul depinde de locul in care se afla celulele canceroase si de cat de mult s-au raspandit. Cu toate acestea, exista cateva simptome care apar in mai toate formele de cancer. Cele mai multe dintre aceste simptome se refera la modul in care corpul nostru reactioneaza la organismele straine.

Mai jos va prezentam o lista de 15 simptome ale cancerului pe care cei mai multi dintre oameni le ignora, considerandu-le nepericuloase.

1.Oboseala

Celulele canceroase consuma energia din copul noastru. Oboseala este un rezultat natural al raspunsului sistemului imunitar ca lupta impotriva celulelor canceroase.

Unele tipuri de cancer provoaca pierderi de sange care produc acelasi efect. Asa ca daca te simti obosit indiferent de cat dormi, ar trebui sa soliciti asistenta medicala.

2.Pierdere in geutate

Daca pierdeti in greutate dintr-o data fara sa aveti vreun motiv, acesta ar putea fi un semn de cancer. In conformitate cu Societatea Americana de Cancer, cei mai multi pacienti cu cancer au avut pierderi in greutate inexplicabile la un moment dat.

3.Febra persistenta

Chiar daca febra este de cele mai multe ori un semn al unui sistem imunitar slabit, poate fi si un simptom al cancerului, mai ales daca persista timp indelungat..

4.Durere

Durerile persistente in orice zona a corpului pot fi asociate cu anumite tipuri de cancer.

5.Modificari cutanate

Din nou, modificarile la nivelul pielii nu sunt limitate numai la cancer. Pielea rosie, galbena sau inchisa la culoare, ca schimbare brusca a corpului, pot fi, insa, simptome ale cancerului.

6.Cresterea neobisnuita a parului

Inca o data, acest semn de avertizare nu se limiteza la cazurile de cancer de piele. Daca observati ceva diferit, consultati meicul.

7.Modificari ale pistruilor

Fereste-te de o schimbare a culorii sau marimii pistruilor.Similar cu alte modificari ale pielii, ar trebui sa consultati un medic atunci cand vedeti ceva diferit.

8.Indigestie

Acest lucru ar putea fi unul dintre simptomele cele mai cunoscute, aproape toata lumea a avut o experienta cu indigestia la un moment dat. Cu toate acestea, este asociata cu cancerul tractului digestiv superior.

9.Ingrosarea nodulilor

Daca observati un nodul nou sau unul vechi care isi schimba dimensiunea , consultati medicul.

10.Sangerari

Exista mai multe tipuri de cancer care cauzeaza sangerari neasteptate. Sursa depinde de tipul de cancer. Semnele includ tuse cu sange, sange in urina sau scurgeri de sange de undeva de pe piele.

11.Rani

Ranile sunt asociate cu cateva tipuri de cancer, inclusiv cancerul de piele, cancer care afecteaza organele genitale. Daca observati aparitia unei inflamatii oriunde pe corp, ar trebui sa solicitati medicul.

12.Modificari ale urinei

Daca aveti nevoie de mai multe excursii la baie decat de obicei sau daca va confruntati cu durerea asociata cu urinatul, ar putea fi un semn de cancer care afecteaza vezica sau prostata.

13.Constipatie sau diaree

Acestea ar putea fi un semn al cancerului la nivelul tractului digestiv inferior. Acelasi lucru este valabil si daca aveti dureri.

14.Tuse

Daca aveti o tuse cronica sau o semnzatie de zgarieturi in gat, ar putea fi un advertisment de cancer al tractului respirator, cum ar fi cancer pulmonar sau cancer la gar.

15. Limfonoduli neobisnuiti

Avem noduli limfatici peste tot in corp, dar uneori ei se pot umfla din cauza unei infectii. Daca observati un nodul limfatic care este inconfortabil sau umflat timp de cateva sapatamani, trebuie sa va adresati medicului.
sursa: andreilaslau.ro

Loading...