Romania s-a despartit de un adevarat EROU. N-o sa-l vedeti la stiri…A trait in tacere si modestie…

Generalul Constantin Didulescu s-a stins!

Loading...

Romania s-a despartit de un erou. N-o sa-l vedeti la stiri, desi Generalul Didulescu a fost capabil de „breacking news-uri” din transee. A luptat in tacere și modestie, așa cum a facut generatia lor incercata. A trait in tacere si modestie si dupa razboi, veteranii nefiind premiati de tara pentru care au sacrificat tot.

Vreau sa vad: cine va fi la capataiul lui pe ultimul drum? Care oameni de stat vor intelege ca nu exista viitor fara repect in fata trecutului? Vor fi veteranii mai repectati cand mor decat cand traiesc in legea lor, scosi din cutie la ceremonii si atat?

Loading...

Franta si-a luat ramas bun de la ultimul veteran al Primului Razboi Mondial cu funeralii nationale. Presedintele și oamenii de stat au fost acolo, la catafalc, iar replica de final a fost următoarea: „Abia acum putem spune ca Primul Razboi Mondial a intrat in istorie”.

Si noi am ingropat ultimul veteran al Primului Razbi Mondial cu fast. In sertar. Acolo unde am gasit si supravietuitorii ultimului razboi.

Repet si inchid: Cine va fi alaturi de Constatin Didulescu la sfarsit de drum? In anul Centenarului, cand vorbim de Romania Mare, care s-a lipit la loc cu sangele lor, al veteranilor?

Decesul său a fost anunţat de Ministerul Apărării Naţionale, într-o postare pe pagina sa de Facebook:

„Rămas bun, domnule general! Nu vom uita niciodată sacrificiul dumneavoastră! Generalul în retragere Constantin Didulescu ne-a părăsit! Astăzi, România a pierdut un Erou, iar Armata României a pierdut un militar desăvârşit şi un exemplu greu de urmat pentru generaţiile viitoare. A pierdut multe, poate mult prea multe, dar pe chipul său se citeşte mulţumirea. Împreună cu ceilalţi Eroi ai neamului românesc, ne-au lăsat o ţară liberă şi e de datoria noastră să o respectăm şi să o apărăm. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Generalul Didulescu a plecat pe front la vârsta de 21 de ani şi a luptat în campaniile din vest, împotriva naziştilor, fiind rănit de două ori: în Ungaria şi în Cehoslovacia. În ultimii ani din viaţă a avut grijă de camarazii săi, ocupându-se de problemele şi drepturile veteranilor de război“.

„Domnule general, aveţi mii de fii şi fiice!“

Născut la 9 aprilie 1923, în Basarabi-Dolj, generalul-locotenent Constantin Didulescu era preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – sector 4 Bucureşti. Fotografia sa lăcrimând a stârnit emoţia tuturor.

„Domnule general, în Bihor aveţi 1834 de fii şi fiice, toţi membri ai asociaţiei noastre. Avem onoare să vă salutăm: SĂ TRĂIŢI!“, a urat Cultul Eroilor Bihor, pe pagina de Facebook cu explicaţia acelui moment dureros.

Oficialul MApN Otilia Sava a transmis celor care au fost solidari cu veteranul de război: „În viaţa noastră se întâmplă rar să întâlnim oameni de colecţie, care ne lasă inegali cu cei care eram înainte de cunoaşterea lor. Dar şi mai rar se întâmplă să întâlnim un erou. Este un erou trist, dar nu mai este singur. Vă are pe voi, cei care-i respectaţi pe eroi!“ sursa

Loading...