România a atras atenţia lumii cu un proiect tehnologic de anvergură. SUPER TEHNOLOGIA viitorului poate deveni INVENŢIA SECOLULUI

Scannerul de avioane Roboscan AERIA a fost prezentat la Black Sea Defence & Aerospace (BSDA), organizat în aceste zile la Bucureşti. Aparatul poate scana un avion de linie de până la 50 de metri lungime şi astfel poate identifica obiectele ilegale sau bombele ce pot fi ascunse în structura avionului, conform capital.ro.

Loading...

“Putem face o radiografie completă, fuselaj şi aripi, la o calitate excepţională, până la 1 mm rezoluţie, pentru a detecta obiecte periculoase, ameninţări cu bombă, arme, contrabandă, diverse lucruri care pot fi ascunse în avion şi care pot fi ascunse şi în cavităţile tehnice ale avionului, acolo unde inspecţia care se face de obicei de autorităţi este foarte dificilă”, a declarat Adrian Bizgan, reprezentant MB Telecom.

De asemenea, scannerul poate acoperi toate avioanele de tip scurt-curier, de tipul celor uzuale care zboară într-o rază de până la 5.000 de kilometri.

Loading...

Există deja două antecontracte semnate pentru acest aparat.

Loading...