Român salvează un poliţist italian cu riscul de a-și pierde viaţa. Pe patul de spital a spus că nu a ezitat nicio clipă

Ce lecție! Un tânăr român a făcut un gest eroic in Italia, alegând să încaseze el lovitura năprasnică, dar să salveze un polițist italian, atacat în gara din Lecce.

Loading...

Italienii i-au trimis mesaje de respect, iar Consiliul Local i-a prezentat mulțumiri publice.

El a intervenit exact în secunda în care, un nigerian ridicase un bolovan de dimensiuni considerabile, să-l lovească în cap pe polițistul care se aplecase să ridice documentele aruncate de nigerian.

Loading...

Românul a apucat să se arunce asupra nigerianului, ferind polițistul, însă a fost lovit el în cap de către pietroiul respectiv, precizează raportul polițiștilor. De asemenea, agenții estimează că greutatea bolovanului, care provenea de la o bucată de bordură, ar fi avut o greutate de aproximativ 3 kilograme, suficientă pentru a cauza o lovitură mortală.

Nigerianul, Cristopher Okosun, un tânăr de 24 de ani, a fost arestat.

Consiliul local din Lecce s-a întrunit după eveniment, ca să condamne lipsa de personal din rândul polițiștilor feroviari, precizând că “de această dată un român i-a salvat viața, însă data viitoare s-ar putea să nu mai fie niciun român care să facă acest gest”.

Presa italiană precizează că leziunile suferite de român au fost profunde, necesitând o intervenție și tratament medical.

Loading...