Realitatea dură în Regatul Unit. Iată cum locuiesc românii în chirie

Un băcăuan a simțit pe pielea sa realitatea dură din nordul Londrei unde locuiesc 15 în apartament.

Loading...

Viața în Regatul Unit nu pare nici pe de parte a fi una trasă la indigou, după cele mai optimiste scenarii. Dimpotrivă pare una foarte dură, care de cele mai multe ori duce la suplicii insuportabile. Un băcăuan atras de mirajul salariilor mari din Marea Britanie a decis să ia viata în piept și să plece în Londra, unde din păcate calculele făcute în țară s-au spulberat.

Potrivit Diaspora Romaneasca, Nicu a venit de doar două luni în Londra și deși stă aproape toată ziua la muncă, când revine acasă regretă enorm alegerea făcută. Într-o casă cu doar 4 camere locuiesc în momentul de față nu mai puțin de 15 persoane. Cu o singură bucătarie și doar o baie, tabloul este unul deosebit de elocvent.

Loading...

La sosirea în UK a fost găzduit de niște consăteni de ai săi, însă după ce aceștia l-au ajutat cu actele și cu un loc de muncă stabil a decis să plece pentru a deveni independent. Bucuros că a găsit o chirie cu doar 150 de lire sterline, în care erau incluse și plata utilităților s-a mutat imediat cu un prieten de al său. Realitatea de care s-a izbit a fost una dureroasă. Două familii cu copii, doua cupluri si o mână de bărbați cu tabieturi diferite au stârnit un război psihologic deosebit de greu de suportat. Totul a culminat cu momentul, în care a început să se facă coadă la baie unde trebuia să aștepți să fii strigat că ți-a venit rândul.

La bucătărie treburile stăteau întocmai ca la baie, ba chiar mai prost. Fiecare aștepta să îi vină rândul la aragaz. În fiecare zi ochiurile și cartofii prăjiți și arareori copănelele făceau meniul stereotip al locatarilor care trebăluiau pe lângă un aragaz defect. Singurele momente de relaxare de care se bucurau românii aciuați aici, constau în harjoneala nevinovată a copiilor adaptați mult mai bine decât adulții.

Băcăuanul a mai subliniat că, adeseori tabloul era copleșitor, mai ales ca bărbații tatuați și plini de muschi te lăsau aproape instantaneu fără drept la replică. Nicu intenționează să se mute, mai ales că în luna august trebuie să vină și soția cu copii în Marea Britanie.

Loading...