Prima „țară plutitoare” din lume va fi inființată în 2022

În 2022 în Oceanul Pacific va apărea prima țară plutitoare independentă. Ea va fi în afara oricăror legi statale și va avea propria criptomonedă Vayron.

Loading...

Proiectul ne arată că orașele-insule au câte 300 de case, precum și hoteluri, restaurante și oficii. Acesta este situat nu departe de insula Tahiti.

Proiectul finanțat de fondatorul PayPal, Peter Thiel costă 50 milioane de dolari SUA și este un program pilot. El este creat în colaborare cu guvernul Polineziei și este susținut de mișcarea academicienilor, filantropilor și investitorilor.

Loading...

Nathalie Mezza-Garcia, politolog și cercetător al proiectului „Insula plutitoare” ne spune:

„Locuitorii insulei vor fi liberi de schimbările geopolitice și problemele comerciale. Statul va putea primi refugiați, care sunt nevoiți să-și părăsească casele din cauza schimbărilor climaterice. Noi vom urmări cum va funcționa prima insulă și dacă rezultatele vor fi pozitive, vom mai construi altele.”

La construcția acestei insule participă organizațiile non-comerciale Seasteading Institute și Blue Frontiers. Împreună cu compania lui Thiel ei finanțează proiectul din donațiile făcute prin intermediul propriilor bani Vayron.

Casele se vor acoperi cu „grădini verzi” în care vor crește legume. Pentru construcții se va folosi bambusul local, fibrele de cocos și metalul, plasticul reciclat.

Toate acestea vor reprezenta un stat independent care plutește în Marea liberă. Aici se va trăi conform propriilor legi cu scopul de a „elibera societatea de politicieni”.

Iată cum va arăta acesta.

Acest program este sponsorizat de Peter Thiel și susținut de mulți academicieni, filantropi și investitori. Seasteanding Institute va construi case, hoteluri, oficii și restaurante pentru a „elibera omenirea de politicieni”.

La construcția insulei s-au luat în considerație următorii factori: direcția valurilor, vântului, lumina solară și chiar poziția stelelor. Noul stat va pluti în Marea liberă și aici se va trăi după propriile legi.

Polinezia franceză, constituită din 18 insule, este foarte interesată de acest proiect, deoarece creșterea nivelului oceanului îi va lăsa pe mulți polinezieni fără case.

În acest an va fi întocmit proiectul legislației, iar în 2019 se va elabora Constituția. Pe insulele plutitoare vor activa întreprinderi, spitale, institute de cercetare și surse de energie curat ecologice.

Primul oraș va fi construit din 11 platforme dreptunghiulare și pentagonale care vor putea fi mutate la dorința cetățenilor.

După calculul cetățenilor olandezi platformele trebuie să aibă 50 m în lungime și 50 m în înălțime pentru a fi sigure pentru oameni și construcții.

Proiectul este justificat din punct de vedere economic. Prețul unei platforme constituie mai puțin de 15 milioane dolari SUA, ceea ce este similar prețului pământului în Londra și New-York.

Loading...