Prietenul lui Putin avertizează România: „Băi băieți, nu vă jucați cu focul”

Mesaj uluitor transmis de Igor Dodon, liderul pro-rus şi anti-unionist de la Chişinău.

Loading...

Igor Dodon a apărut miercuri la postul privat de televiziune TVC 21 şi a acuzat România că vrea să facă să dispară de pe hartă ţara pe care o conduce. „La nivel economic, social, umanitar totu-i bine până se ajunge la aceea că ei vor să ne lichideze statalitatea. Băi băieți, nu vă jucați cu focul”, a spus Dodon, citat de MoldNova.

Pe de altă parte, Dodon a spus că deputaţii socialişti de la Chişinău care au în continuare cetăţenie română, deşi critică România şi UE şi au spus că vor renunţa la cetăţeania ţării noastre, sunt în realitate victimele regulilor complicate ale autorităţilor de la Bucureşti.

Loading...

„Ştiţi câte acte trebuie adunate. Că ei sunt hâtri românii ăştia. Sunt interesanţi fraţii aceştia ai noştri: ca să obţii cetăţenia, ţi-o dau foarte repede, dar ca sa te dezici de ea, trebuie să mergi să strângi tot felul de acte, ca pe timpul sovietic”, a declarat preşedintele Moldovei.

El nu a răspuns însă concret dacă deputaţii au depus efectiv actele pentru renunţarea la cetăţenia română, deşi în 2014, înaintea alegerilor parlamentare, socialiştii au scris declaraţii pe proprie răspundere prin care îşi asumau că vor renunţa la la cetăţeniile străine.
La ora actuală, şase dintre cei 24 de deputaţi socialişti au cetăţenia română, deşi se opun unirii sau intării Moldovei în UE.

În aceeaşi emisiune, Dodon a declarat că, în opinia sa, Traian Băsescu va fi declarat persona non-grata în Republica Moldova şi că fostului preşedinte al României „o să-i iasă pe ochi” activitatea unionistă desfăşurată dincolo de Prut.

Sursa: moldNova.eu

Loading...