Povestea bărbatului care i-a cumpărat o cafea unui necunoscut şi, fără să ştie, i-a salvat viaţa

Glen Oliver, un bărbat din Statele Unite, are un ritual ceva mai neobişnuit… în fiecare dimineaţă, când bărbatul merge la cafeneaua pe care o are în drumul său spre serviciu, el plăteşte o cafea în plus, pe care angajaţii localului să le-o ofere gratuit cuiva, pe parcursul zilei.

Loading...

Bărbatul nu a fost interesat să afle niciodată cui oferă angajaţii cafeaua pe care el o plăteşte, dar a avut o singură cerinţă specială – ca identitatea sa să rămână necunoscută, iar angajaţii să le ureze omenilor care primesc cafelele “O zi minunată”.

Gestul care avea să salveze o viaţă

Loading...

Într-o zi obişnuită, când citea ziarul local, Glen a dat peste un anunţ care îi era adresat. “Pentru necunoscutul care mi-a plătit cafeaua şi mi-a urat să am o zi minunată“, aşa începea anunţul.

“Vreau să ştii că prin gestul tău mic, dar foarte frumos, mi-ai salvat viaţa. Am doar 30 de ani, dar eram pe punctul de a mă sinucide într-o dimineaţă, când am intrat în cafenea şi m-am aşezat la rând.

După ce am comandat cafeaua şi angajatul cafenelei mi-a spus că nu trebuie să o plătesc, că este deja plătită de un anonim, şi după ce mi-a mai urat şi << O zi minunată >> am ştiut că acela este un semn de la Dumnezeu.

Am ştiut că e o prostie să mă gândesc să-mi iau viaţa… Tu m-ai salvat! Tu mi-ai redat bucuria de a trăi, probabil fără să-ţi dai seama cât de mult contează de fapt gestul tău. Nu am cuvinte să-ţi multumesc“.

Acela a fost momentul în care Glen şi-a dat seama de importanţa gestului său banal şi cât de mult contează să faci o faptă bună, indiferent cât de mică este aceasta. Bărbatul cumpără şi în ziua de azi o cafea în plus şi spune că va face asta pentru tot restul vieţii sale.

Citeste si: Și-a pierdut tatăl în urmă cu 5 ani, dar continuă să primească flori de la el în fiecare an de ziua ei

Nici măcar un cancer pancreatic în fază terminală nu l-a împiedicat pe un tată să sărbătorească ziua de naștere a fiicei sale, chiar și după cinci ani de la moartea acestuia.

Înainte cu o lună să împlinească 17 ani, Bailey Sellers, o tânără din SUA acum în vârstă de 21 de ani, și-a pierdut tatăl, răpus de cancer. Dar înainte să moară, bărbatul a aranjat ca fiica lui să primească în ficare an de ziua ei câte un buchet de flori și un mesaj din partea lui, până la 21 de ani.

În primul an când a primit buchetul de flori, Bailey a crezut că este un cadou de la un admirator secret, dar după ce a deschis scrisoarea, avea să descopere că florile erau de la tatăl ei mort. A fost un moment foarte emoționant pentru adolescentă. „Am fost complet șocată”, povestește ea.

Ani de-a rândul, cadourile anuale primite de la tatăl ei au ajutat-o pe Bailey să treacă mai ușor peste moartea părintelui său. „În fiecare an așteptam cu nerăbdare ziua mea de naștere pentru că simțeam ca și cum tatăl meu ar fi fost aici cu mine”, spune tânăra.

Cel mai recent buchet de flori primit este cu atât mai special din două motive. A venit însoțit de un mesaj scris de mână, fiind totodată ultimul pe care tatăl ei îl pregătise să îi trimită. În scrisoare, tatăl ei i-a reamintit că va fi întotdeauna alături de ea.

„Bailey, aceasta este ultima scrisoare pe care ți-o trimit până când ne vom întâlni din nou.

Nu vreau să mai verși nicio lacrimă pentru mine, eu sunt acum într-un loc mai bun. Ești și vei fi mereu cea mai prețioasă bijuterie care mi-a fost dată. Este cea de-a 21-a aniversare a ta și vreau să îți respecți întotdeauna mama și să fii sinceră cu tine însăți.

Fii fericită și trăiește-ți viața la maximum. O să fiu alături de tine la fiecare piatră de hotar. Trebuie doar să te uiți în jur și o să simți asta. Te iubesc boo boo și la mulți ani!!!”, a fost ultimul mesaj primit de la tatăl ei.

Sursa: unica.ro

Loading...