Polițiști concediați după ce au pretins că șoarecii au mâncat jumătate de tonă de marijuana

Opt poliţişti argentinieni au fost concediaţi după ce au pretins că peste jumătate de tonă de marijuana, care a dispărut dintr-un depozit al poliţiei, a fost mâncată de şoareci, informează The Guardian.

Loading...

Dispariţia drogurilor a fost descoperită în timpul unei inspecţii la depozitul poliţiei din oraşul Pilar, situat la 60 de kilometri de capitala Buenos Aires. Din cele 6.000 de kilograme, care intraseră în depozit în urmă cu doi ani, au mai fost găsite doar 5.460 de kilograme.

Fostul comisar Javier Specia a fost suspectat că este responsabil pentru dispariţia drogurilor pentru că nu a semnat inventarul pentru marijuana confiscată atunci când şi-a părăsit postul în aprilie 2017. Înlocuitorul său, Emilio Portero, a notificat autorităţile în legătură cu lipsa drogurilor.

Loading...

Comisarul suspectat şi trei subordonaţi ai săi au declarat, senini, în faţa unui judecător că marijuana care lipsește din inventar a fost mâncată de şoareci.

Experţii de la Universitatea din Buenos Aires, citați de instanță, au declarat că explicația polițiștilor nu este plauzibilă, susţinând că şoarecii nu ar putea confunda drogurile cu mâncarea şi că dacă totuși s-ar fi întâmplat așa ceva s-ar fi găsit numeroase cadavre ale acestora în interiorul depozitului.

Loading...