Părinții au internat-o într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată la 19 ani. Ce s-a întâmplat mai târziu este incredibil

Julie Mannix Von Zemeck a fost internată într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată la 19 ani.

Loading...

Părinții ei au considerat că aceasta este cea mai bună soluție să scape cu onoarea nepătată pentru că fiica lor era necăsătorită.

Părinții au internat-o într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată.

Loading...

Julie a rămas însărcinată cu prietenul ei despre care a aflat mai târziu că era deja însurat. Deci, părinții ei au încercat să o forțeze să accepte să avorteze, dar fata s-a împotrivit.

”În 1963, avorturile erau ilegale în Statele Unite. Când mama m-a informat că sunt însărcinată – ginecologul familiei îi dăduse ei vestea și nu mie – mi-a spus, de asemenea, că am fost diagnosticată și cu depresie severă”, a scris Julie într-un eseu publicat în revista Cosmopolitan.

Mama Juliei nu a dorit ca sarcina fiicei sale să strice reputația familiei. Deci, și-a internat fiica într-un spital de nebuni timp de șapte luni, cât a mai durat sarcina.

“În societatea din Philadelphia, erai considerat șarmant și excentric, dacă erai labil psihic, aveai depresii romantice sau

chiar încercai să te sinucizi,” explică Julie. ”Însă nașterea unui copil în afara căsătoriei era un păcat de neiertat.”

Julie a refuzat avortul și, în cele din urmă, a dat naștere unei fetițe pe care a numit-o Aimee.

Nu a putut să o păstreze și a fost silită să semneze actele prin care dădea bebelușul spre adopție.

“Ar fi putut să mă trimită la un cămin pentru mame singure”, explică ea. ”Spitalul de nebuni a fost pedeapsa mea pentru că am refuzat avortul.”

Chiar dacă își dorea copilul, a simțit că nu are de ales și l-a dat spre adopție. A fost trimisă acasă imediat după ce a născut.

Părinții au internat-o într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată. După ce a născut, au dat o petrecere în cinstea revenirii ei

Discutând cu oaspeții, a fost uimită să afle că aceștia știau că fusese plecată în Africa. “Nimeni nu știa ce s-a întâmplat. A fost un secret pe care părinții mei l-au ținut.

Ce ai putea spune despre cineva care ți-a dat viață și apoi te închide într-un spital de nebuni pentru că ai rămas însărcinată? Este oribil!”.

În cele din urmă, Julie s-a mutat la New York și a devenit actriță. S-a căsătorit cu Frank, tatăl copilului, în 1965, după ce el a divorțat de prima soție.

Cuplul sărbătorea ziua de naștere a lui Aimee în fiecare an pe 19 aprilie. Pe verighete aveau gravată această dată.

Peste 40 de ani, și-a regăsit copilul

Nu au putut lua legătura cu ea decât mulți ani după aceea. Aimee, care a primit numele de Kathleen Marie

Wisler de la părinții adoptivi, s-a gândit să-și caute familia biologică după ce a născut, la rândul ei.

Kathleen a reușit să-i găsească pe Julie și Frank și le-a trimis o scrisoare. Mai târziu, au luat legătura prin internet și, în sfârșit, s-au întâlnit.

“După moartea părinților adoptivi, nu mi-am imaginat că mă voi simți din nou ca o fiică. Și iată-mă iubită de doi părinți grijulii care se îngrijorează dacă nepoții sunt bolnavi sau mă sună fără niciun motiv,” scrie Kathy.

“Simt că nu am fost niciodată despărțiți. Este ca și cum aș fi ajuns la sfârșitul unei povești care se termină cu bine.”

Loading...