O româncă şi-a abandonat bebeluşul de 48 de zile în spital, în Italia, pentru că are o afecţiune cardiacă

O româncă şi-a abandonat bebeluşul de 48 de zile în spital, în Italia, pentru că are o afecţiune cardiacă. Medicii şi asistentele s-au mobilizat într-un gest de solidaritate excepţional şi micuţul are parte de supraveghere permanentă.

Loading...

Bebeluşul român s-a născut la Trento pe 24 septembrie, iar după o săptămână a fost transferat la spitalul de pediatrie din Bari, unde a fost diagnosticat cu atologie metabolică, leucinoză și o problemă cu inima. Mama lui a stat alături de el până în urmă cu aproximativ o săptămână, scrie nuovosud.it.

Atunci a plecat din spital şi nu s-a mai întors niciodată. Medicii şi asistentele medicale din spitalul italian s-au mobilizat exemplar şi au asigurat permanenţa lângă bebeluşul român. Astfel, unele dintre asistente au făcut gărzi duble.

Loading...

Stau de asemenea lângă micuţ şi voluntari, oameni simpli care au auzit în spital povestea lui. Unii au adus de acasă scutece, hăinuţe şi produse de îngrijire corporală.

În acelaşi timp, medicii au sesizat autorităţile competente, cazul ajungând pe masa Curţii pentru Minori, unde se va judeca de urgenţa situaţia micuţului. E foarte posibil ca mama să fie decăzută din drepturi.

Loading...