Noul autobuz 100% românesc a murit înainte să se nască. „Nu l-a dorit nimeni. Era prea ieftin”

Autobuzul Urban Crosstown produs la Roman Braşov va rămâne pentru totdeauna la stadiul de proiect. Nicio municipalitate din România nu l-a dorit, achiziţiile acestora, atunci când s-au făcut, fiind de la firme din străinătate.

Loading...

Autobuzul Urban Crosstown, produs la Uzinele Roman Braşov, nu va mai merge niciodată pe drumurile din România. Proiectul a fost îngropat, pentru că nicio autoritate locală din România, nicio instituţie nu l-au dorit. Nici firmele din străinătate nu s-au interesat mai interesate. Roman Braşov a vândut, anii trecuţi, doar 6 unităţi unor firme de transport internaţional de pasageri, şi aceasta a fost tot. Nicio altă unitate nu se va mai face. Urban Crosstown nu va fi lansat în producţie de serie pentru că proiectul a expirat deja. „Am avea nevoie de o altă omologare, de o altă linie de producţie pentru motor, pentru că acum ni se impun normele EURO 6.

Nu are sens, mai ales că nu avem comenzi. Autobuzul românesc s-a dovedit un eşec. Nimeni din ţară nu ne-a vrut”, spune, pentru ECONOMICA.NET, Carol Rugacs, directorul fabricii braşovene. Acesta precizează că i se pare curios că nicio primărie din ţară nu i-a chmeat măcar pentru nişte teste cu autobuzul. „Probabil că i-a speriat preţul. Adevărul e că preţul de catalog era de 120.000 de euro, cu aer condiţionat. Înţeleg că, acum câţiva ani, în Bucureşti s-au cumpărat autobuze cu 180.000 de euro fără aer condiţionat. Eram prea scumpi, ce să mai….”, arată, ironic, Rugacs.

Loading...

În Bucureşti, parcul RATB este format mai ales din autobuze Mercedes Citaro şi DAF, multe dintre acestea fiind cu o vechime de peste 10 ani.

Dacă autobuzul Roman nu va mai rula vreodată pe străzile din România, componente ale acestuia sunt dorite tocmai peste Ocean, în Columbia. Guvernul columbian a cumpărat de probă două autoşasiuri de Urban Crosstown(un model lung şi unul scurt), dintre care unul a fost omologat(cel scurt) şi urmează să facă o comandă masivă la Braşov. „Livrările vor începe din acest an.

Negociem o comandă de 400-500 de bucăţi, la un preţ de 56.000 de dolari pe unitate”, precizează directorul Roman. Dacă va fi semnat, contractul ar putea aduce circa 25 de milioane de dolari la Braşov, în următorii ani, garantând activitatea fabricii şi locurile d emuncă ale salariaţilor. Fără acest contract, viitorul este incert pentru Roman, dat fiind faptul că nu prea mai este de lucru. Roman Braşov mai are doar 200 de salariaţi, din 20.000 înainte de Revoluţie.

Citeste continuarea..

Loading...