Nimeni n-a stiut asta pana acum. Varza murata, LEAC UIMITOR impotriva unei boli crunte

Muraturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentatie acido-lactica in timpul careia se genereaza diferite substante biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenta microflorei de fermentatie acestea capata valoare nutritionaladeosebita, devenind practic alimente functionale probiotice.

Loading...

Alimentele probiotice imbunatatesc digestia, stimuleaza detoxifierea si intaresc sistemul imunitar.

„Muraturile reprezinta solutia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K si minerale din legume. Sunt o sursa importanta de fibre pe perioada iernii alaturi de cereale integrale si fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. In plus, contin in urma fermentatiei cantitati crescute de drojdie cu continut bogat in vitamine din grupul B”, spune nutritionistul Stefan Ionut.

Loading...

Varza murata lupta impotriva cancerului

Se stie ca broccoli, varza si conopida sunt alimente excelente care ajuta la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a aratat ca varza murata are chiar mai multe proprietati in lupta impotriva cancerului. S-a constatat ca prin intermediul procesului de fermentatie, izotiocianatii joaca un rol important in eliminarea substantelor cancerigene din organism. De asemenea, s-a constatat ca glucozinolatii din varza murata ajuta la activarea enzimelor antioxidante naturale si flavonoidele protejeaza peretii arterelor de daunele oxidative, potrivit doctorulzilei.ro.

S-a dovedit ca varza este o sursa excelenta de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varza cruda s-a dovedit ca reprezinta un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murata reprezinta o alta sursa de vitamina U.

Loading...