Niciun MECANIC nu iti va spune asa ceva. Ce trebuie sa faci pentru a micsora consumul masinii tale? Mare atentie la punctul numarul 2

Consumul masinii poate fi miscorat foarte simplu, daca tinem cont de cativa pasi simpli.

Loading...

Cel mai important e insa sa nu conduci agresiv si sa ai grija de intretinerea masinii tale.

Iata cativa pasi pe care trebuie trebuie sa ii faci pentru reducerea consmului, conform specialistilor:

Loading...

– Nu nepasiti limita de viteza

-Opreste motorul daca nu te misti e pe loc mai mult de 30 de secunde.

– Evita accelerarea brusca
– Schimba uliul in mod regulat si roteste pneurile, daca e nevoie
– Tineti cont de cifra octanica a carburantului recomandata pentru masina pe care o conduci, specificata in cartea tehnica
– Incearca sa reduci viteza masinii, folosind cea mai inalta treapta de viteze disponibila. Acest lucru va reduce nu doar consumul masinii, dar si uzura motorului acesteia.

Daca ai invatat sa respecti acesti pasi, urmatorii vor fi mult mai usor de urmat:

1. Incearca sa elimini bagajele sau sursele de greutate suplimentara de pe masina daca nu te folosesti de ele. Orice surplus agatat pe masina va mari frecarea cu aerul si, implicit, consumul.

2. Scapa de tot ce nu-ti mai foloseste din portbagaj, in acest fel vei scapa si de greutatea in plus. Expertii estimeaza ca pentru fiecare 100 de kg in plus, consumul va creste cu un litru la 100 de km.

3. Incearca sa folosesti masina, pe cat posibil, in momentele in care traficul nu este prea aglomerat. Daca ai mai multe drumuri in aceeasi zona, n-ar fi rau sa incerci sa le combini la aceeasi cursa.

4. Nu folosi, daca este posibil, functia de tractiune integrala. Nu mai e nevoie sa spunem, dar aceasta functie creste consumul in mod serios.

5. Nu uita sa verifici daca pneurile sunt umflate la nivel optim. Acest lucru este bun nu doar pentru masina sau pentru siguranta, dar si consumul va fi impactat, e adevarat la un nivel minim.

Loading...