Nici asta nu e poluare? Imaginile cu un râu din România fac înconjurul internetului

Imaginile cu un râu din România, ale cărui ape s-au colorat peste noapte în roșu, fac înconjurul internetului! Internauții s-au declarat șocați de imaginile care au început să circule pe rețelele de socializare, chiar dacă autoritățile au dat asigurări că, în urma testelor, în acest caz nu este vorba despre poluare!

Loading...

De unde vine culoarea roșie?!

Loading...

Râul Săsar, care traversează orașul Baia Mare, s-a colorat, luni, în roșu!

Potrivit Directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş, Stelian Ivaşcu, apele râului Săsar au fost inundate cu mâl provenit cel mai probabil din prăbuşirea tavanului unei mine închise.

În urma testelor făcute de specialiști s-a stabilit că nu a fost vorba de poluare. Fosta mină Baia Sprie a fost închisă în anul 2007 şi se afla în subordinea Companiei Remin Baia Mare, informează Radio Cluj.

50 de ani de poluare se uită greu
Râul Săsar a fost puternic poluat cu ape industriale rezultate din minerit şi metalurgie timp de peste 50 de ani iar odată cu oprirea activităţilor industriale, apa râului, dar şi ecosistemul au intrat într-o refacere lentă, scrie romani-buni.info.

Revenirea raţelor sălbatice pe râul Săsar în urmă cu trei ani a fost interpretată de specialiştii în domeniul mediului ca un fenomen pozitiv, demonstrând că flora şi fauna râului se reactivează.

Iată ce mesaj a postat pe Facebook Lucian Mîndruta:

Imi scrie Robert Cotos: „Imaginile sunt cu raul Sasar din Baia Mare. Toate au fost facute azi dupa masa. Un dezastru cologic. Te rog sa ne ajuti cu distribuirea imaginilor pentru a misca de pe scaune oamenii de la mediu si ape.”

Apa, spune Robert, ar proveni de la minele dezafectate din amonte. “Fenomenul a fost semnalat pe la ora 3, la 6 seara apa inca mai era rosiatica”, a scris Lucian Mîndruta pe pagina personala de Facebook.

Loading...