Miliardarul Jack Ma, fondatorul Alibaba, spune ce să facem o oră după muncă, pentru a scapa de viața grea

Acțiunile pe care le facem între orele 18:00 și 12:00 au o importanță deosebită, informează The Cofee Shop Trader.

Loading...

Mulți oameni consideră că viața lor profesională depinde de ziua lor de muncă formată din cele 8 ore, iar că felul cum derulează cariera lor depinde doar de șef și companie.

De fapt, dezvoltarea profesională depinde doar de noi.

Loading...

Iată 5 reguli care te vor ajuta să fii mai bun. Cel mai bogat chinez din lume, fondatorul Alibaba te învață cum să progresezi pe plan profesional.

1. Este foarte important cu ce-ți ocupi serile

Eu am făcut o facultate de marketing, dar îmi doream foarte mult să devin designer, de aceea serile le dedicam acestei pasiuni. Atunci când am devenit șef, designul l-am părăsit pentru o perioadă, însă abilitățile obținute m-au ajutat să devin director de creație și manager de producție.

Se spune că între 18:00 și 12:00 se fac activitățile care îți vor determina viitorul. Astfel, dacă ai familie, petrece timpul cu familia, dacă ești singur, mergi la sport, întâlnește-te cu prietenii, studiază ceva nou. Eu personal, învățam seara atunci când copii deja dormeau. De asemenea, poți privi un film bun sau poți să mergi la teatru, numai nu irosi timpul vizionând televizorul, seriale sau rețelele de socializare.

2. Lecturează mai mult și totul se va schimba!

Lectura te face să evoluezi și să fii mai bun decât colegii tăi. Tu vei gândi mult mai larg și vei putea genera idei noi. Astfel vei deveni un angajat prețios sau un șef mai bun. Unde mai pui că și discuțiile cu tine vor fi mult mai interesante și mai inteligente. Este suficient să dedici câte 30 de minute zilnic pentru lectură și vei reuși să citești câte o carte pe săptămână.

3. Implică-te în diferite proiecte

Dacă simți că locul tău de muncă nu-ți oferă posibilitatea de a aplica toate cunoștințele, implică-te în alte proiecte. Poți face voluntariat, astfel vei fi util societății și vei căpăta noi abilități. Această experiență va fi mult mai prețioasă, decât un salariu mizer și o ocupație pe care o urăști.

4. Crează-ți relații noi

Relațiile te pot ajuta în dezvoltarea carierei. Dacă nu ai prea multe cunoștințe, ar trebui să dedici niște timp pentru a le găsi.

Relațiile te ajută:

-să comunci cu oameni deștepți și să le afli părerile.

-să obții informații și cunoștințe care nu sunt ușor de găsit.

-să găsești noi parteneri pentru companie și noi surse de venit.

Fii sociabil și comunicabil, mergi la întâlniri cu prietenii și crează-ți noi relații, e atât de ușor și plăcut.

5. Trebuie să-ți schimbi viața chiar de azi

Seara ești acasă și deși ești obosit, tu ai posibilitatea să faci ce vrei, fără să îndeplinești ordinele cuiva.

În acest timp tu poți să-ți deconectezi creierul așa cum îți deconectezi computerul la locul de muncă.

Sau tu poți alege să devii mai deștept, mai puternic și mai comunicabil. Începe de azi și e destul să dedici pentru asta o oră.

Sunt sigur că după un an, viața și cariera ta se vor schimba.

Loading...