Meseriile care aduc mii de euro lunar celor fără bacalaureat

Meseriile care aduc mii de euro lunar celor fără bacalaureat. Specialiştii HR demonstrează că, în majoritatea cazurilor, meseriile fără studii superioare se află în topul salariilor din țara noastră.

Loading...

Salariul unui de controlor poate ajunge la 5.000 euro pe lună. Un sudor specializat în argon poate câștiga fără mari probleme un salariu de 800 – 1000 euro net lunar.

Un medic rezident, cu 6 ani de facultate + anii petrecuți în rezidențiat poate lua lunar un salariu de 2000 de lei. Însă la intrarea în rezidențiat, mai ales într-un oraș mic, salariul medicului va fi de cele mai multe ori cel minim pe economie. În același oraș, în urmă unui simplu curs de calificare că manichiurist pedichiurist, o manichiuristă poate câștigă chiar și până la 2500, 3000 de lei.

Loading...

Prin comparație, salariul unui manichiurist sau al unui pedichiurist cu experiență poate ajunge cu ușurință la 1000 euro lunar. Un frizer dintr-un salon mare, într-un oraș precum Bucureștiul sau Clujul, poate ajunge la 3500 lei pe luna, un salariu comparabil cu al unui grefier, spre exemplu, potrivit businessmagazin.ro.

Aceeași tendința predomină și în UE. Un simplu muncitor la salubrizare poate câștigă într-o țară că Germania un salariu de 2000 euro (la care se adună și sporurile).

Loading...