Maricica locuiește în Vaslui și are grijă de bătrâna din imagine. „Decât înjurată pentru 800 de euro în Italia, mai bine iubită în Vaslui pe …” Câți bani câștigă Maricica pe lună:

Maricica Hodorcă este printre puținele femei din România care preferă să îngrijească bătrâni la noi în țară, decât să meargă în Italia, unde ar câștiga mult mai bine. Femeia mărturisește sincer că este mult mai fericită în România, deși câștigă pe lună 320 de euro, fiind angajată la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Loading...

Copil fiind, visa să devină educatoare. Nu a fost să fie și nici nu a avut copii, însă destinul i-a hărăzit altceva: să îngrijească bătrâni.

“Mă cheamă tot timpul în Italia surorile mele, care câștigă câte 800-900 de euro îngrijind bătrâni. Nu renunț pentru nimic la ce fac aici! Îmi place țara mea. Așa că, decât înjurată pentru 800 de euro în Italia, mai bine iubită în Vaslui pe salariul minim. Prefer să șterg o româncă la fund și să spună bogdaproste”, spune Maricica pentru Libertatea.ro.

Loading...

În 12 ani, Maricica Hodorcă a avut grijă de 11 bătrâni, din care șase și-au dat duhul în brațele sale. “Trebuie să mă mișc foarte repede. Ca să nu am timpi morți, stabilesc cu fiecare în parte, cu o zi înainte, de ce anume are nevoie. Pe drum, le fac cumpărăturile sau le achit facturile. Când ajung, le fac curățenie ori mâncare. Cele mai importante pentru aceste ființe fragile sunt însă cuvintele calde și afecțiunea de care nu mai au parte de mult”, mărturisește Maricica Hodorcă pentru aceeași sursă.

Loading...