Lucian e polițistul din Covasna care a salvat un bărbat de la înec. A fost lăudat de colegi și de întreaga comunitate, dar gestul lui i-a uimit pe mulți. Ce-a făcut când a auzit de recompensă

Polițistul din Covasna care a salvat un bărbat de la înec este considerat un erou, însă, cu modestie, nu vrea să fie recompensat pentru gestul său demn de toată lauda. Subcomisarul Lucian Coznean crede că aceasta a fost șansa bărbatului pe care l-a scos în viață din apele ștrandului din Sfântu Gheorghe.

Loading...

Pentru că era în timpul liber, polițistul Lucian Coznean a fost convins de fiica sa să meargă, duminică, la ștrandul din Sfântul Gheorghe. Subcomisarul a început să facă sărituri în bazinul adânc de aproape doi metri și jumătate când au auzit strigăte de ajutor de pe mal.
Lucian Coznean a povestit că a văzut, la câțiva metri de el, în colțul bazinului, un bărbat care era în pericol.

„Pur și simplu nu-ți dădeai seama că se îneacă. Mai ales că era la margine. Nu striga. Nu făcea nimic. (…) Doar din mișcările valurilor făcute de alți oameni se mai mișca și el. Începea să se ducă spre fundul bazinului și atunci cu vreo câțiva băieți aflați în zonă l-am tras afară. Cu salvamarul de acolo, l-am resuscitat, i-am acordat primul ajutor ambulanța”, a declarat, pentru Libertatea, subcomisarul Lucian Coznean, care a salvat un bărbat de la înec.

Loading...

Polițistul crede că bărbatul, în vârstă de 46 de ani, pe care l-a salvat de la moarte, a avut mare noroc. După ce a fost stabilitată, victima le-a povestit salvatorilor că a fost la un pas de a se îneca pentru că ar fi consumat băuturi alcoolice.

„Consumase alcool și cum era foarte cald. Nu cred că nu știa să înoate. În bazinul mare, apa fiind mai rece, adâncimea fiind de doi metri și jumătate, cred că a făcut stop”, a precizat polițistul.

Despre gestul său au aflat superiorii săi din Inspectoratul General Poliție. Deși a fost lăudat de colegii săi polițiști și de întreaga comunitate, Lucian Coznean spune că nu se așteaptă să primească vreo recompensă.
„Nu mă aștept la nimic. Pur și simplu mă bucur că l-am putut ajuta pe om și că am fost acolo ca să-l pot salva. Cred că orice om și că orice cetățean cu un pic de simț civic nu cred că l-ar fi lăsat să moară acolo”, a mărturisit subcomisarul Lucian Coznean

Subcomisarul Lucian Coznean are 39 de ani, este căsătorit, are doi copii şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna din anul 2010.

Loading...