Lovitura data de statul roman de sarbatori romanilor care muncesc in strainatate

Anul 2018 aduce și modificări importante prevăzute în noul Cod Fiscal. Iar cei vizați de schimbare sunt românii plecați la muncă în străinătate.

Loading...

Prin noile reglementăti în vigoare aducem la cunoștință persoanelor care nu au rezidență în România sunt obligați să își exercite drepturile cetățenești prin plata contribuției integrale la CAS.

De asemenea, începând din anul 2018, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate. Însă lovitura de grație nu este aceasta, ci absolut toți românii din străinătate sunt obligați, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv.

Loading...

De asemenea, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceștia vor suporta rigorile legii, iar sancțiunile nu sunt deloc de neglijat.
sursa

Loading...