Leguma care restabilește vederea dacă este consumată regulat

Sfecla roșie conține antioxidanți și minerale esențiale organismului nostru, elemente care previn o serie de boli și chiar tratează anumite afecțiuni.

Loading...

Primele organe care încep sa dea semne de oboseală, sunt ochii…

Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, Aristotel a scris despre sfecla roșie în secolul al IV-lea că ar trebui să fie nelipsită de pe masa noastră.
Are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți, elemente vitale pentru o vedere îmbunătățită.

Loading...

Sfecla roșie este ușor de digerat și este bogată în apă (peste 90 %).

Acum, noi ț-am pregătit o rețetă de salată cu sfeclă roșie, pe care o poți consuma zilnic și care te ajută să-ți redobândești vederea de altădată!

Îți trebuie așa:

două sau trei sfecle roșii

două cepe

o linguriță de ulei de măsline

zeama de la o lămâie

sare și piper, după gust

Cum o prepari?

Simplu! Curăță sfecla roșie, fierbe-o în apă și adaugă un vârf de cuțit de sare. După ce s-a înmuiat, scoate-o din apă, las-o să se răcească, apoi tai-o bucățele și pune-o într-un bol.

Taie ceapa și amestec-o cu sfecla, după care adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie și condimentează, după gust.

Consumată regulat, această salată îți va ajuta destul de mult vederea!

Modul corect de a consuma sfecla roşie pentru întărirea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe ale corpului. Responsabil pentru peste 500 de funcţii, ficatul joacă un rol important în funcţionarea sistemului imunitar, a metabolismului, a sistemului digestiv şi a sistemului de detoxifiere.

Cum contribuie sfecla roşie la întărirea sănătăţii ficatului?

Sfecla roşie abundă în magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan, şi mai conţine conţine betaina, caroten şi vitamina B. Betaina este o substanţă cu efect hepatoprotector şi stimulator al bilei. În plus, betaina este importantă pentru reducerea homocistinei din sânge, informează medicii.

Cea mai mare concentraţie de betaină se găseşte către vârful sfeclei, adică în dreptul tulpinii cu frunze. Mulţumită acestei substanţe, sfecla este un excelent remediu pentru detoxifiere.

Sucul de sfeclă roşie acţionează ca un protector hepatic puternic, regenerează celulele hepatice şi stimulează funcţia hepatică. Consumarea cu regularitate a acestui suc, dar şi a sfeclei în stare crudă, încetineşte evoluţia bolilor cronice de ficat şi are efecte benefice în cazul steatozei (boala de ficat gras).

Iată mai jos reţeta pe bază de sfeclă roşie care te va ajuta:

Ingrediente:

o sfeclă roşie

un morcov

o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Spală și curăță de coajă sfecla ,morcovul și lămâia. Pune-le la storcător și extrage sucul.

Consumă acest preparat zilnic și îți vei regenera ficatul și îți vei îmbunătăți considerabil starea de sănătate!

Loading...