La un pas de Armaghedon, din cauza unei erori a NASA

În timp ce lumea era ocupată sîmbătă cu alte lucruri, am fost extrem de aproape de un dezastru major, cînd un asteroid de dimensiunea unui supermarket a trecut foarte aproape de Pămînt.

Loading...

La doar 21 de ore după observarea iniţială, asteroidul 2018 GE3 a venit foarte aproape. Călătorind cu o viteză de 106.000 de kilometri pe oră, corpul ceresc s-a aflat la o distanţă de Pămînt de doar jumătate între Lună şi Terra (mai puţin de 200.000 de kilometri), scrie Science Alert.

De obicei, asteroizii care trec atît de aproape de Terra sînt mici, de dimensiuni de cîţiva metri, dar acesta are un diametru între 47 şi 100 de metri, adică de aproximativ 3,6 ori mai mare decît cel care a distrus 2.000 de kilometri pătraţi de pădure în Siberia în anul 1908 (evenimentul Tunguska). Acest asteroid ar fi produs o energie de 185 de ori mai mare decît bomba atomică de la Hiroshima.

Loading...

„Dacă 2018 GE3 ar fi lovit Pămîntul, ar fi cauzat distrugeri regionale şi s-ar fi putut dezintegra în mai multe părţi la intrarea în atmosferă”, au relatat cei de la SpaceWeather.com.

Motivul pentru care a fost detectat atît de tîrziu, la nicio zi după ce a trecut pe lîngă planeta noastră, constă în faptul că la scară astronomică acestea sînt corpuri mici, întunecate, care călătoresc la viteze extrem de mari; ceea ce înseamnă că un telescop trebuie să fie orientat în cea mai potrivită direcţie, la cel mai potrivit moment pentru a detecta asteroidul.

Sursa: noi.md

Loading...