La 20 de ani, are grijă de 5 fraţi, după ce ambii părinţi au fost răpuși de cancer

O tânără de 20 de ani din Statele Unite a fost premiată de poliție, după ce, în ultimii trei ani, de la moartea mamei sale, a avut grijă zilnic de cei cinci frați mai mici, rămași orfani.

Loading...

Atunci când a fost chemată în biroul șerifului din Orlando, Florida, Samantha Rodriguez se aștepta la ce este mai rău. Înconjurată de ofițeri, tânăra a avut însă parte de surpriza vieții – o mașină nouă Nissa Versa, ca recunoaștere a sacrificiului făcut de-al lungul celor trei ani, în care a avut grijă ce frații mai mici.

În fiecare zi, femeia și-a hrănit frații, i-a îngrijit și s-a precupat de educația lor, fără niciun ajutor.

Loading...

“Când mi-au zis că mașina e a noastră, îmi amintesc că mi-au dispărut toate grijile și stresul. Mi-au luat o greutate de pe umeri și ne va ajuta foarte mult”, a mărturisit ea reporterilor CNN.

Imediat după moartea părinților săi, răpuși de cancer, Samantha s-a hotărât că trebuie să păstreze familia unită, deși avea doar 17 ani. Așa că a luat asupra ei toate responsabilitățile, pentru ca micuții să nu ajungă în custodia autorităților.

“Știam ce aveam de făcut. Am învățat multe de la mama mea. Știu ce înseamnă să crești o familie”, a spus ea.

Tânăra i-a luat pe frați, dintre care cel mai mic are 5 ani, și s-a mutat cu ei în Orange County, Florida, acolo unde locuiește bunica ei.

“Câteodată e greu să știi când trebuie să fii un părinte și când o soră. Uneori mă simt singură”, a mărturisit Samantha.

 

În luna decembrie a anului trecut, ofițerii au vrut să surprindă familia cu cadouri de Crăciun, atunci când au observat că tânăra și frații ei nu aveau mașină, chinuindu-se să ajungă dintr-un loc în altul. Așa le-a venit ideea să-i facă cadou un autoturism nou nouț.

“Tot ce plănuiesc e mult mai ușor acum. Sunt recunoscătoare. Toți acești oameni mi-au adus aminte că nu sunt singură”, a spus Samantha, emoționată.

Iar agenții au de gând să o ajute și în continuare. “Vom face tot ce ne stă în putință. Sunt mândru de unitatea mea. Toți ne-am adunat să ajutăm”, a spus șeriful din Orange County.

Loading...