Iti faci unghiile cu gel? Uite care sunt riscurile ascunse ale manichiurii cu gel

Manichiura cu gel a devenit favorita femeilor, manichiura clasica, cu oja normala, fiind data uitarii. Ceea ce nu stiai este ca lampa cu UV folosita in timpul manichiurii cu gel iti pune in pericol sanatatea pielii – afla de ce!

Loading...

Spre deosebire de manichiura clasica, facuta cu oja, cea cu gel rezista pana la 4 saptamani, de accea a devenit favorita. Mai mult decat atat, manichiura ramana impecabila pana la final, neexistand probleme precum oja sarita sau exfolierea unghiei.

Rezistenta manichiurii cu gel este datorata folosirii lampii cu radiatii UV, care permite uscarea si fixarea pe unghie a gelului folosit.

Loading...

Radiatiile UV reprezinta principala cauza a aparitiei cancerului de piele, iar folosirea lampii cu radiatii UV lunar pentru intretinerea manichiurii cu gel poate creste riscul de melanom.

Atat lampele UV, cat si cele LED, emit radiatii UV, in special radiatii UVA, care sunt asociate cu imbatranirea prematura a pielii, dar si cu cancerul de piele. Lampa folosita pentru manichiura cu gel nu este la fel de periculoasa precum lampile cu UV din solar, folosite pentru bronzarea rapida a pielii fara soare, insa riscul la care ne expunem nu trebuie neglijat.

Exista si situatii in care sensibilitatea la radiatiile UV este mai mare, iar pielea este astfel si mai agresata. In urmatoarele situatii trebuie sa fim (si) mai precaute intrucat sensibilitatea la radiatiile solare a pielii este mai mare:

– Folosirea anticonceptionalelor orale
– Tratament medicamentos pe baza de estrogen
– Tratament cu antibiotice
– Lotiuni de corp si alte produse cosmetice parfumate si pe baza de substante care agreseaza pielea
– Folosirea unor suplimente pe baza de sunatoare

Melanomul este cel mai rar, dar si cel mai agresiv tip de cancer de piele. Acesta apare atunci cand celulele de la nivelul pielii, adica melanocitele, sunt afectate de radiatiile UV si incep sa se multiplice in mod necontrolat. Melanocitele contin melanina – pigmentul care inchide culoarea pielii atunci cand aceasta este expusa radiatiile UV emanate de soare sau de lampa.

Asadar, indicat ar fi sa iti protejezi cat mai mult pielea de radiatiile UV, indiferent de sursa acestora. In acest fel vei reusi sa reduci riscul de cancer de piele, protejandu-ti pielea.

Daca totusi nu esti dispusa sa renunti la manichiura cu gel, aplica, inainte de a merge la salonul de infrumusetare, un strat generos de lotiune cu factor de protectie UV pe maini. Asigura-te ca distribui in mod egal lotiunea pe piele, atat pe degete, cat si intre acestea.

Specialistii ne recomandata insa sa ne orientam atentia catre manichiura clasica, facuta cu oja sau cu lac de unghii. Pentru a reduce riscurile la maximum, alege o oja naturala, bio, care nu contine substante chimice toxice, ce iti pot crea probleme.

Bineinteles, indiferent de manichira aleasa, taierea cuticulelor va fi evitata intrucat iti poate cauza probleme. Cuticulele reprezinta o bariera care impiedica microbii si agentii externi sa patrunda in organism, ceea ce inseamna ca indepartarea cuticulelor reprezinta o invitatie deschisa pentru agentii externi. In saloanele de peste Ocean, dar si in unele saloane de infrumusetare din Europa, taierea cuticulelor este interzisa prin lege. Sursa

Loading...