Inca o banca isi face bagajele sa plece din Romania. Ce se va intampla cu clientii

National Bank of Greece (NBG) isi face din nou curaj sa scoata la vanzare Banca Romaneasca, angajandu-i deja pe bancherii de la Credit Suisse Londra sa gaseasca un cumparator, conform unor surse de pe piata bancara.

Loading...

Intentia a fost deja vehiculata in piata, dar materialul de prezentare inca nu a fost lansat oficial, au adaugat sursele citate.

Banca Romaneasca se afla pe locul 14 in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 1,8% si active de 6,6 miliarde de lei la finalul anului 2015. In criza, Banca Romaneasca a pierdut 1,1% cota de piata si active 2,5 miliarde de lei.

Loading...

Discutii privind viitorul acestei banci sunt de mai multi ani, dar pana in prezent nu s-a concretizat nimic, avand in vedere ca orgoliul sefilor de la Atena ai celor patru banci prezente in Romania a fost mai puternic decat ratiunea unor fuziuni.

Dupa criza greceasca, cele patru banci grecesti din Romania – Alpha Bank, Bancpost, Piraeus si Banca Romaneasca au pierdut teren, dar cei de la Atena nu au ajuns la o intelegere din care sa rezulte doua banci mai puternice si care sa faca fata unei piete bancare care incearca sa-si gaseasca resurse de crestere. Intr-o asemenea piata, varianta ueni cresteri organice pentru toate bancile este extrem de dificila si de aceea cei care au resurse incearca sa gaseasca tinte de achizitii care sa le aduca active mai mari cu scaderi de costuri.

Loading...