Imagini spectaculoase cu locul în care trăiește acum Elena Udrea, fosta blondă de la Cotroceni, în Costa Rica

Elena Udrea a declarat vineri la un post TV că a obținut statutul de refugiat politic în Costa Rica și că s-a mutat în San Jose, capitala țării. Ea mai spus că nu și-a deschis nicio afacere și că locuiește cu chirie.

Loading...

De ce a ales Elena Udrea Costa Rica? Pentru că este o țară de vis. Situată pe ismul Americii Centrale, la 10° nord de Ecuator și 84° vest față de meridianul zero. Este mărginită de Marea Caraibilor (la est) și de oceanul Pacific (la vest), având o coastă cu o lungime totală de 1 290 kilometri (212 km la Caraibe și 1,016 km la Pacific). Costa Rica se învecinează de asemenea cu Nicaragua la nord (309 km de graniță) și Panama la sud-sudest (639 km graniță). În total, Costa Rica se întinde pe 51 100 kilometri pătrați, plus 589 000 kilometri pătrați de ape teritoriale.

Elena Udrea afirma, vineri, la Antena 3, întrebată fiind din ce bani trăiește în Costa Rica, că viața este scumpă acolo, dar nu are mari cheltuieli de făcut.

Loading...

„Sunt o persoană singură în momentul acesta, adică nu am familia aici”, a spus Udrea.

Costa Rica este o republică democratică cu o constituție puternică. A fost una dintre cele mai stabile țări din America Latină. Costa Rica a evitat violența care se răspândea în America centrală și este văzută ca un exemplu de stabilitate politică în regiune, numită chiar „Elveția Americilor”.

Conform tradiției, economia Costa Ricăi se baza pe agricultură, incluzând aici producerea de cafea, banane, ananas. În ultima vreme, ecoturismul, produsele electronice, produsele farmaceutice, outsourcing-ul financiar și software-ul au devenit principalele ramuri aducătoare de venituri.

Localizarea Costa Ricăi pe istm-ul Americii Centrale îi facilitează accesul la piețele americane, ajutată fiind de faptul că se află pe aceeași zonă de timp cu partea centrală a Statelor Unite ale Americii. Un alt plus este și accesul direct prin intermediul oceanelor la Europa și Asia. Economia s-a dezvoltat în Costa Rica și datorită programului de șapte ani susținut de guvern, de dezvoltare a industriei high tech. Statul oferă o scutire de impozit celor care sunt interesați să investească în Costa Rica.

Loading...