Iată ce reguli de viață are femeia care a crescut și a educat un miliardar. Învață de la mama lui Elon Musk

Maye Musk va împlini în aprilie 70 de ani, dar defilează pe podium și acum. Ea este imaginea companiilor Clinique și Revlon, a companiei aeriene Virgin America și cea care la 69 de ani a încheiat un contract cu brandul CoverGirl. Și tot ea e cea care a născut și a crescut 3 copii: Elon – fondatorul PayPal, Tesla, SpaceX și un nume sonor în listele Forbes cu o avere de $20,8 mlrd, Kimball – restaurator (Kitchen Cafe) și filantrop (Big Green) și fiica Tosca – regizor și producător, al cărei film „Hollywood Dirt” a fost derulat în 2017 la Cannes.

Loading...

Când Elon avea 17 ani, iar Tosca 15, ei au încercat să mă convingă să ne mutăm în Canada, țara de unde sunt de origine. Am spus nu, pentru că urma să-mi apăr teza de doctor și aveam și multe oferte de muncă. Cu toate acestea, fiind într-o călătorie cu Elon, Tosca a vândut casa, mașina și tot ce mai aveam prin garaj, iar la întoarcere mie nu mi-a rămas decât să semnez actele. Nu am avut de ales și iată așa ne-am pomenit în Toronto, începând o viață nouă de la zero.

Asta s-a întâmplat după ce divorțasem, am plecat din Africa de Sud cu 3 copii și am rămas fără bani să mă descurc în Canada. Am ajuns să plâng atunci când copiii vărsau laptele din neatenție, pentru că nu aveam de unde să găsesc bani pentru altul.

Loading...

Nu mai aveam bani din simplu motiv că propriile conturi bancare din Africa de Sud mi-au fost înghețate. E o politică statală prin care se descurajează emigrarea.

În Toronto am fost nevoiți să trăim într-un apartament micuț pe care l-am curățat în vreo 3 săptămâni, pentru a ne crea niște condiții acceptabile. N-o să uit niciodată ce mi-a zis fiica mea când mi-am rupt o unghie: „ Mamă, dacă îți vei distruge mâinile, tu nu vei mai putea fi model și noi nu vom avea cu ce să plătim chiria?”

Dar am trecut și peste asta… copiii mei au făcut studii pentru că i-am ajutat să-și găsească un loc de muncă, care să le asigure întreținerea la învățat. Însă chiar și așa, ei întotdeauna au fost în stare să-și câștige o bursă. Copiii mei au devenit oameni independenți foarte devreme.

Acum nu pot să spun că, fiind mama lui Elon, sunt cumva avantajată în carieră. Ba din contra, recent am avut o sesiune foto pentru o revistă renumită și am fost întrebată dacă am copii.

Pentru a deveni imaginea Virgin America eu am stat la coadă timp de câteva ore, am fost cea de 350-a.

Iar după divorț m-am încumetat să adun kilograme în plus și nici asta nu ma lăsat cu mâinile în jos – am fost model plus-size.

Trebuie să menționez că odată cu vârsta devii mai sigură pe sine și faci față mai ușor greutăților. Eu nu am încercat niciodată să-mi ascund vârsta, să spun, de exemplu, că am 50 de ani. Eu mă mândresc că în curând voi împlini 70.

În ceea ce privește succesul copiilor, eu nu le-am spus niciodată că ei trebuie să urmeze programe MBA sau să-și pună în față scopuri mărețe. Îndemnul meu a fost să facă ceea ce le place și să muncească mult.

Care ar fi sfatul meu de educație? Fiți fericiți și depuneți suflet în ceea ce faceți!

Loading...