Iată care este secretul oamenilor energici. Citește și nu mai fi o pisică leneșă

Construiește-ți o carieră la un loc de muncă, iar uneori la 2 locuri de muncă. Ai grijă de casă, de copii, acordă-i atenție soțului. Nu uita să te dezvolți, să citești cărți, măcar în timp ce mergi la seriviciu. La fel, trebuie să arăți mereu bine, să ai un corp tonifiat, altfel ești considerată o femeie leneșă.

Loading...

Nu interesează pe nimeni cum le reușești, poate dormi doar 3 ore pe zi sau poate începi să renunți la machiajul de dimineață și la micul dejun numai ca să reușești să lucrezi de dimineață.

Eu nu știu cum unele femei supraviețuiesc până în week-end… dar cred că e vorba de câteva surse secrete de energie despre care vreau să vă vorbesc în continuare.

Loading...

Energia fizică

O să încep cu ea, fiindcă celelalte n-au practic nicio importanță luate separat. Poți să ai suficiente capacități intelectuale pentru a inventa vaccinul împotriva cancerului, dar dacă nu ai dormit câteva zile și nu ai mâncat suficient nu vei putea face nimic.

La fel, trebuie să recunoaștem că și o „superwomen” poate să se îmbolnăvească. De aceea trebuie să ai grijă de corpul tău să-l hrănești la timp și, preferabil, sănătos, să te culci pentru cel puțin 7 ore și jumătate, uneori să-l obligi să facă efort fizic și să practici exerciții de respirație, care vor asigura creierul cu oxigenul necesar.

Renunță la alcool și cafea, în special la cea de-a doua, care de fapt îți fură mai multă energie decât îți oferă. Dacă ești o consumatoare înrăită de cafea, încearcă să renunți la ea pentru o lună și vei vedea ce schimbări miraculoase se vor petrece în organismul tău.

Energia emoțională

Imaginează-ți că te simți din punct de vedere fizic minunat, ești veselă și plină de puteri, doar că în dimineața asta iubitul tău te anunță că te părăsește. O să mai poți face ceva după asta? Nu cred. Relațiile tale cu familia, colegii, prietenii sunt foarte importante pentru energia ta. Încearcă să aduni în jurul tău oameni pozitivi, care îți aduc emoții frumoase și nu uita să dedici fiecăruia cel puțin câte 5 minute pe zi. Nu uita s-o suni pe mama sau să mergi în week-end cu prietenii la teatru.

Datorită celor apropiați vei avea puteri să treci peste orice greutăți și să te inspiri pentru cele mai frumoase lucruri.

Energia mentală

Ești înconjurată de oameni buni, ești sătulă și sănătoasă, însă totuna nu-ți ajunge ceva. Creierul tău are nevoie de cunoștințe noi, de provocări, de întrebări la care să caute răspunsuri. Creierul cere exersare și implicare. Ocupă-l cu un joc de șah, rezolvă integrame, dedică-te creației, desenează sau cântă. Ori pur și simplu mergi la un concert sau la un spectacol. Creierul tău îți va mulțumi pentru toate impresiile pe care i le oferi, ele îl fac să gândească și să se dezvolte.

Desigur, nu uita nici de lectură. Orice ai alege, cărțile îți vor lărgi viziunea asupra lumii, îți vor transmite lecții de viață, experiențe, cunoștințe. Ele vor fi o sursă de inspirație pentru ideile tale.

Desigur, lumea în care trăim ne absoarbe foarte multă energie. Zgomotul, ritmul, graba, ecranele smartphone-lor, laptopurilor… de ce să mai adaugi jocurile video sau televizorul? Direcționează-ți atenția spre informațiile „nutritive”, așa vei fi surprinsă să afli cât de multe lucruri interesante se află în jurul tău.

Loading...