Grecii dau o lecție UE: Dăruiesc toate produsele gratuit fraților lor decât să le exporte

Grecii îşi fac dreptate singuri. Anarhia ca formă de protest.

Loading...

În jur de 200 de producători agricoli refuză să-şi exporte produsele în condiţiile impuse de UE. Dăruiesc fructe şi legume populaţiei înfometate. Cozi nesfârşite în faţa tarabelor lor.

S-au alăturat şi peste 150 de fermieri, producători de mezeluri, brânzeturi şi iaurt. Dăruiesc totul. Nu mai vor să joace după cum li se cântă. Oare ce va fi de biata Românie cu atâtea pupături de mâini pe la Bruxelles.

Loading...

Leagăn al civilizaţiei, al artei şi filozofiei, Grecia e în genunchi acum. Strivită sub interesele bancare ale lumii. Oamenii ei mândri şi orgolioşi sunt efectiv înfometaţi. O politică de extremă austeritate, taxe şi iar taxe i-au condus spre ceea ce a început să se numească “o tragedie naţională”. Manifestaţiile violente, protestele naţionale au rămas fără rezultat pentru că băncile nu pierd niciodată şi nu iartă.

Probabil că fiece ţară ar trebui să-şi ia viaţa-n mâini. Să-i ţinem pumnii Greciei.Acum arde! Dar va renaşte!

Palmer: „Importăm de trei ori mai mult buștean decât exportăm”

Ministrul Mediului a declarat, duminică, la Digi 24, că, în ciuda percepţiei publice că ne exportăm pădurile, în realitate România importă de trei ori mai mult lemn decât exportă.

„Contrar percepției publice că se exportă foarte mult buștean, lumea mereu ne întreabă de ce nu oprim exporturile de buștean, noi de fapt importăm de trei ori mai mult buștean decât exportăm. În România se exploatează 20 de milioane de metri cubi de lemn pe an, dintre care numai 400.000 de metri cub, deci 2%, merg la export, de trei ori mai mult se importă”, a declarat Cristiana Pașca-Palmer.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre „defrișări”. Ea a precizat că fenomenul de defrișare este, de fapt, mult diminuat în ultimii ani, deși nu contestă faptul că se taie în continuare ilegal. Per total, volumul este mare, însă nu se mai rade tot, ceea ce permite pădurii să se regenereze, a susținut ministrul.

„Trebuie să fim puțin atenți la cuvântul defrișări. Pentru că acest cuvânt înseamnă tăierea completă a unei păduri. Acest lucru s-a întâmplat, din păcate, în România excesiv după ce pădurea a fost retrocedată. Fenomenul de defrișare este foarte mult diminuat în această perioadă și aș putea să spun că anul acesta nu s-a întâmplat o astfel de defrișare. În schimb, se taie în continuare ilegal, dar se taie altfel, un pic mai sofisticat, să spunem. Un copac aici, un copac dincolo…Per total volumul este mare, însă nu se mai rade tot. Când nu razi tot, măcar lași un pic de posibilitate pădurii să se regenereze. Pentru că pădurea se regenerează natural”, a spus Cristiana Pașca-Palmer.

Întrebată ce soluții sunt pentru a contracara acest fenomen, ministrul a răspuns că „este o problemă complexă”.

Cristiana Pașca-Palmer a adăugat că oprirea tăierilor ilegale nu se poate face într-o perioadă scurtă, într-un an, „mai ales când sistemul funcționează de așa de mulți ani”.

„Cred că putem diminua fenomenul de tăieri ilegale prin măsurile luate, inclusiv prin aplicația Inspectorul pădurii și prin legislația pe care o avem în vedere pentru anul în curs. Sunt 20.000 de descărcări ale aplicației într-o săptămână de la lansare. Am observat că dintre toate sectoarele pe care le gestionez ca ministru, în România, pentru cetățeni, pădurile au cea mai mare sensibilitate”, a declarat Cristiana Pașca-Palmer.

sursa

Loading...