Ger, lapoviță și ninsori săptămâna viitoare! Prognoza meteo 12-18 noiembrie

Vremea se va schimba treptat, încă de luni, cerul va fi acoperit de nori, iar vântul se va avcentua. Temperaturile la București, în săptămâna 12-18 noiembrie aduce maxime de 12 grade Celsius și minime de 0 grade. Spre mijlocul și sfârșitul săptămânii, iarna își face simțită prezența: miercuri vor debuta ploile, vântul se va intensifica, iar vineri vom avea fenomene de lapoviță și ninsoare, pe timpul nopții.

Loading...

La munte, temperaturile scad spre sfârșitul săptămânii, atingând valori negative de -4 grade Celsius. Ca și fenomene meteorologice, vom avea: lapoviță și ninsori, atât pe timpul zilei cât și pe gtimpul nopții, ceață și brumă dimineața, iar nopțile vor fi geroase.

Prognoza meteo ANM Săptămâna 12.11.2018 – 19.11.2018
Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în restul țării vor fi ușor mai ridicate.

Loading...

Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în întreaga țară, cu un deficit mai pronunțat în regiunile sud-vestice, vestice și nord-vestice.

Prognoza meteo ANM săptămâna viitoare 12-18 noiembrie pe regiuni
Banat

Tendința temperaturii aerului va fi, în general, de scădere în cea mai mare parte a intervalului de referință. În medie, valorile maxime se vor încadra între 12 și 17 grade, iar minimele între 3 și 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, cu precădere, la sfârșitul intervalului.

CRIŞANA

Temperatura aerului va fi în general în scădere după 13 nioembrie. Media regională va consta în valori maxime cuprinse între 11 și 17 grade, iar minimele între 3 și 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, îndeosebi la sfârșitul intervalului.

TRANSILVANIA

Temperatura aerului – la valorile diurne va fi în scădere, însă mai accentuată decât precedenta. În medie, maximele vor fi între 9 și 15 grade. La valorile nocturne, până în data de 12 noiembrie va avea o nouă creștere, apoi va fi în scădere. Media regională a minimelor, va consta în valori cuprinse între între 0 și 3 grade în săptămâna a doua. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată și în creștere, mai ales după data de 14 noiembrie.

MARAMUREŞ

Temperatura aerului va fi în general în scădere. În medie, valorile maxime se vor încadra între 10 și 15 grade în cea de-a doua, iar minimele între 2 și 5 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în ultimele zile ale acesteia.

MOLDOVA

În prima săptămână din intervalul de prognoză, temperatura aerului va fi în general în scădere. Vremea se va încălzi până în data de 13 noiembrie, apoi se va răci, iar media de temperatură va fi de 10….15 grade la valorile maxime și de 3….5 grade la minime. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată după data de 11 noiembrie.

DOBROGEA

Temperatura aerului va fi în scădere. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime cuprinse între 14 și 16 grade și minime între 7 și 11 grade, iar în cea de-a doua săptămână – maxime între 12 și 15 grade și minime între 5 și 7 grade. Trecător vor fi condiții de ploi slabe sau burniță.

MUNTENIA

Temperatura aerului, în medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime cuprinse între 13 și 17 grade și minime între 3 și 8 grade, iar în cea de-a doua săptămână – maxime între 12 și 16 grade și minime între 3 și 5 grade. Trecător și pe spații mici, vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță.

OLTENIA

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media pe regiune va consta în temperaturi maxime cuprinse între 11 și 17 grade și minime între 3 și 5 grade. Pe suprafețe mici, în special, în perioada 6-7 noiembrie, vor fi posibile ploi slabe sau burniță.

LA MUNTE

Temperatura aerului va fi, în general, în scădere, în intervalul de prognoză. În cea de a doua săptămână, vremea se va răcori, astfel că la finalul său media maximelor va coborî până în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor spre -2 grade. Vor fi condiții pentru precipitații slabe, în principal, după data de 11 noiembrie, cu probabilitate mai mare de semnalare a acestora la sfârșitul perioadei de referință.

Loading...