Eroul de 6 ani care si-a salvat surorile din casa in flacari: „Nu mi-a fost frica. a luat o sora in brate si una de mana si a iesit cu ele din casa

Un băieţel de 6 ani din judeţul Vaslui a devenit un adevărat erou local după ce a reuşit să-şi salveze surorile mai mici din casa cuprinsă de flăcări în ajun de Moş Nicolae.

Loading...

Emanuel (6 ani), Ioana (1 an şi 3 luni) şi Amalia (3 luni) sunt cei trei copii din localitatea vasluiană Vutcani care au reuşit să se salveze din casa transformată într-o adevărată capcană de foc, prăbuşită la scurt timp după ce micuţii, desculţi şi dezbrăcaţi, au ajuns în drum.

Cei trei copii  au fost lăsaţi în grija bunicilor de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Luni dimineaţă, în timp ce băiatul şi fetiţele dormeau, bunica a mers la magazinul din sat pentru a cumpăra scutece bebeluşului, bunicul fiind plecat dis-de-dimineaţă într-o pădurice de la marginea satului pentru a tăia lemne.

Loading...

La un moment dat, Emanuel băieţelul de 6 ani s-a trezit şi a dat drumul la televizor. În timp ce urmărea desenele animate, băieţelul a văzut cum de sub masa pe care se afla televizorul au început să iasă flăcări, care au cuprins perdeaua şi s-au extins spre pat. Realizând că se află în faţa unui mare pericol, băieţelul nu a intrat în panică. Emanuel nu s-a gandit decât sa iasă cu toţii cât mai repede din casă. Nu a fugit după ajutor şi a acţionat ca un frate mai mare, iar asta le-a salvat viaţa fetelor.  Băieţelul şi-a luat surioara de 3 luni, în braţe, apoi ocolind focul a intrat în cealaltă cameră unde a dormea cealalt surioară.

”Am luat-o pe Amalia în braţe şi pe Ioana de mână şi am ieşit uşor afară. Nu mi-a fost frică”, povesteşte băieţelul cu mult calm. Au mers desculţi şi dezbrăcaţi până la drum, în apropierea unui pod, unde i-a găsit o vecină, care i-a adăpostit la ea acasă, până la sosirea autorităţilor. Înurma copiilor, casa întreagă a fost cuprinsă de foc. Vecinii au sărit cu găleţile cu apă pentru a stinge vâlvătaia, însă nu au avut nicio şansă în faţa flăcărilor mari de câţiva metri.

Bunicul a văzut fumul de la mai bine de 1 km distanţă şi a alergat spre casă, îngrozit că familia lui este în pericol. Crezând că nepoţii se află în casă, a intrat cu mânile goale în casă cuprinsă de foc, a fost salvat în ultima clipă de vecini.

”Au venit oamenii, dar nu puteai salva ceva. M-am ars la mână, la faţă. Dacă erau copiii in casa, era nenorocire mare. Am avut un coş vechi în pod. De la coş a luat foc. Întâi s-a aprins prin pod, pe urma a luat foc pe dedesubt. Noroc că băiatul când a văzut flăcările nu s-a pierdut cu firea. A luat-o pe aia mică în brate, a lăsat uşile deschise şi au ieşit în drum. A fost un erou, a salvat toţi copiii, puteau sa arda toţi. Pompierii au venit după mai bine de o oră, dar nu au mai avut ce face. Totul a ars, nu a mai rămas nimic, decât ruine. Au ars şi bani, şi acte, tot. Nu mai avem nimic. Nici porc, doar câteva păsări au scăpat. Important este că sunt copiii în viaţă!”, mărturiseşte mâhnit Vasile Bojian, bunicul celor trei copii.

Din casa bunicilor nu au rămas decât ruine fumegând FOTO Simona Voicu

Continuare pe adevarul.ro

Loading...