Dragile mele, acum 13 zile cantaream 62 de kg. Astazi am avut o mare surpriza cand m-am cantarit din nou: 53 de kg!!! m-am apucat de dieta daneza

DIETA DANEZĂ, supranumita si dieta care schimba metabolismul, este o dieta severa care presupune respectarea unui regim strict si care poate fi reluata la fiecare şase luni fără a destabiliza metabolismul, susţin specialistii în nutriţie.

Loading...

Aceasta cura promite pieredea a 7 kg pe saptamana, doar daca a fost tinuta cu strictete si dupa regulile de mai jos.
DIETA DANEZĂ este o dieta saraca in calorii insa persoanele care doresc să ţină acesta dieta au nevoie de acordul medicului înainte de a urma dieta.
Trebuie mentionat ca rezultatele dietei daneze variaza de la persoana la alta – in functie de modul de reactie al fiecarui organism la diferite mancaruri.
Cura de slabire prin DIETA DANEZĂ este un bun inceput pentru o schimbare majora de stil de viata si alimentatie. Ca support recomandam sportul si plimbarile in aer liber.

DIETA DANEZĂ:programul de 13 zile
DIETA DANEZĂ Ziua 1: La micul dejun se bea o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. La pranz se mananca două ouă fierte impreuna cu 380 grame de spanac şi o roşie. Cina va fi compusa din 200 de grame de friptură de vită sau focă precum şi o salată verde proaspata cu ulei de masline şi zeamă de lămâie.

Loading...

DIETA DANEZĂ Ziua 2. Pentru cei care urmeaza dieta daneza la micul dejun se recomandă aceeasi ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. Pranzul va consta in 250 de grame de şuncă şi un iaurt cu continut scazut de grasime (preferabil fara aditivi artificiali). Cina va fi compusa din acelaşi meniu ca în ziua precedentă.

DIETA DANEZĂ Ziua 3. Incepi dimineaţa astfel: alaturi de ceasca de cafea se va mânca şi o felie de pâine prăjită. Masa de după-amiază va fi compusa din două ouă fierte, o felie de şuncă şi o salată verde proaspata. La cină se va mânca o ţelină bine fiartă, o roşie şi un mar.

DIETA DANEZĂ Ziua 4. Micul dejun va fi acelaşi ca în ziua precedentă, o ceasca de cafea si o felie de paine prajita. La masa de prânz se vor consuma 200 de ml suc de portocale şi un iaurt natural. Seara se recomandă un ou fiert, un morcov ras şi 250 de grame brânză de vaci.

DIETA DANEZĂ Ziua 5. La micul dejun se va servi un morcov mare ras. La prânz se consuma 200 de grame de cod (poate fi inlocuit cu pastrav sau calcan) cu zeamă de lămâie şi o linguriţă de unt proaspat. Cina va contine în 200 de grame de friptură de vita şi o ţelină rasă.

DIETA DANEZĂ Ziua 6. La micul dejun se va servi o ceaşcă de cafea şi o felie pâine prăjită. Prânzul celor care urmeaza dieta daneza va consta în două ouă fierte şi un morcov ras, iar la cină este indicat o friptură de pui şi o salată.

DIETA DANEZĂ Ziua 7. Micul dejun va consta doar într-o ceaşcuta de cafea (fara zahar), în timp ce la prânz nu se va mânca nimic ci se va bea multa apa. Cina constă în 200 de grame de cotlet de miel, iepure sau ren şi un măr.

DIETA DANEZĂ Ziua 8: Dimineata se bea o cafea cu 1 cub de zahar. La pranz se vor manca 2 oua fierte tare, 380 gr de spanac si o rosie
Seara la cina se vor servi 200 gr friptura vita sau ren cu lamaie , salata verde proaspata cu ulei de masline.

DIETA DANEZĂ Ziua 9: Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar. La pranz se consuma 250 gr sunca si 1 iaurt natural, Seara: 200 gr friptura vita cu lamaie, salata verde cu ulei de masline
DIETA DANEZĂ Ziua 10: Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita. Pranz: 2 oua fierte tare + 1 felie de sunca + salata verde. Seara: 1 telina fiarta + 1 rosie + 1 fruct

DIETA DANEZĂ Ziua 11: Micul dejun: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita. Masa de pranz: 200 ml zeama de fructe + 1 iaurt. La cina: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 gr fructe

DIETA DANEZĂ Ziua 12: Micul dejun: 1 morcov mare ras + lamaie. La pranz consumati: 200 gr peste cod (poate fi inlocuit cu pastrav sau calcan) fiert + lamaie. Seara: 200 gr friptura vita, unt si o telina rasa

DIETA DANEZĂ Ziua 13: In ultima zi cu diata daneza dimineata: O ceasca de cafea cu un cub de zahar si o felie de paine prajita. Pranz: 2 oua tari + morcov ras.Seara: 1/2 pui + salata verde cu ulei; lamiae

Pentru o reusita, se recomandă ca salata verde să fie proaspătă, iaurtul să fie natural fără aditivi, zahăr şi fructe. Cafeaua nu trebuie inlocuita cu ceai si trebuie mancat un cub de zahar, asa cum este precizat – nu mai mult sau mai putin. Potrivit experţilor, senzaţia de foame poate fi păcălită printr-un consum ridicat de apă, peste doi litri zilnic.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Citeste si: Era însărcinată în 6 luni când Adi, soțul ei, i-a spus că își face o amantă. Culmea, nevasta le știa și programul, dar motivul pentru care a acceptat acesta lucru e incredibil. Fabulos ce-a urmat. Toți au felicitat-o pentru ceea ce i-a făcut bărbatului infidel

M-a înșelat când eram gravidă
Am divorțat acum 35 de ani, și alea nu erau vremuri de dat divorț, credeți-mă! l-am iertat multe soțului meu, însă faptul că a trebuit să accept să aibă o amantă, eu fiind însărcinată, mi-a distrus viața. Era să pierd copilul, și asta n-am mai suportat!

Gânduri bune sau rele, contează ce înmagazinăm în minte. Dar, mai ales, contează și cât de des le actualizăm. Pentru că, dacă îți dorești zi de zi aceleași lucruri, o ureche mare și invizibilă le aude. și le împlinește. Culmea, exact atunci când ai nevoia cea mai mare.

Pe vremea când am divorțat eu, acum 35 de ani, era o erezie să-ți lași bărbatul. Cel puțin așa era considerat în orașul meu natal. Să nu credeți că provincia e moartă! Drame și nefericiri se consumă și aici. La fel, împliniri și fericiri. De altfel, dragostea e universală, e o lecție pe care o știm cu toții. Universali sunt și unii bărbați. Iată altă lecție de care au parte multe femei! Printre ele, mă aflu și eu. Eram însărcinată în 6 luni când Adi a venit la mine și mi-a zis foarte franc:

— Lidia, să știi că eu nu o pot duce mult timp așa!

— Așa cum? l-am întrebat eu curioasă de ieșirea lui.

— Așa fără amor!

— Nu poți să mai ai și tu puțină răbdare?

— Jumătate de an am suportat! Nu mai pot încă 3 luni!

— Numai la prostii îți stă capul, bărbate! De parcă nu ai ști că risc să pierd sarcina…

— Riști mai mult de-atât! a adăugat el.

— Ce mai risc, Adi?

— Să mă pierzi și pe mine!

— Dar știi că ai tupeu! Cine te-a învățat să îmi spui prostiile astea?!

— Eu îmi găsesc o femeie, nu mai pot rezista fără relatii intime!

— Găsește-ți și du-te învârtindu-te! Ești luat cu capul! i-am spus soțului meu extrem de nervoasă.

Deci asta era problema lui… și dacă nu ar fi știut că duc greu sarcinile… Pierdusem două. Cine a trecut prin așa ceva știe ce înseamnă asta. Cine nu, nu-i doresc! Eu am crezut că bărbatul meu glumește, dar, din păcate, vorbea serios.. Eram dispusă să îmi risc căsnicia numai să pot aduce și eu pe lume un copil.

Am luptat cu mine să nu mă consum și să nu bag în seamă prea tare cuvintele lui Adi și, puteți râde de mine!, am acceptat să-și ia o amantă. Le știam chiar și programul, imaginați-vă! Nu am mai zis secretul meu nimănui, de teamă să nu râdă lumea de mine.
Aveam senzația că toți din jurul meu sunt fericiți, mai puțin eu. Că toți se împacă de minune cu soțul sau soția, mai puțin eu.
Ce era să fac? îmi doream copilul, voiam să îl păstrez și pe Adi, ca să nu crească fără tată, în consecință, aveam o luptă grea de dus. Din cauza stresului, s-a întâmplat și nenorocirea!

— Lidia, ți-am zis să nu te stresezi! E plină balta de pești, dragă!

— Mă lași?! Tu vorbești din cărți? Pune-te în locul meu ca să înțelegi situația…

— Iubito, tu ce ți-ai dorit? Bărbat sau copil? Nu știi că toți sunt la fel?!

— Mi-am dorit familie, Doina! Familie!

— Familia poate fi formată și din două persoane, iar aceste două persoane pot fi mama și copilul… încerca să mă încurajeze vară-mea, Doina.

— Greșit, Doina! Pentru mine lucrurile sunt mai clare, clasice aș putea spune: familia înseamnă mamă, tată, copil, i-am dat eu replica.

— Găsești tu și tată, numai stai liniștită!

— Of… De aș putea…

Am născut prematur, din cauza stresului. într-o primă fază, am putut accepta faptul că Adi se ducea la o femeie, știam ziua și ora. De nu le-aș mai fi știut… Nu am zis nimic, am ținut în mine. Dar chestia asta m-a tulburat atât de tare, încât am născut prematur, cum v-am spus… Copilul nu avea nici 7 luni. Mi-a fost foarte greu. Puteam primi orice veste de parcă nu era de ajuns tot ce mi se întâmplase deja!, iar gândul că mi-aș putea pierde copilul mă înnebunea.

— Lidia, va fi bine, am vorbit cu doctorul acum!

— Ce a zis, Doina?

— La început, va sta mai mult în spital, dar nu sunt pericole prea mari ca să îl pierzi…

— Să te-audă Dumnezeu, Doina!

Verișoara mea a stat mereu lângă mine permanent cât am fost internată. M-a ajutat enorm. Adi, însă, se pare că se îndrăgostise de respectiva. Singurul gând care mă ținea pe picioare era faptul că fetița mea avea șanse să trăiască. Era de-ajuns pentru mine. Acum nu mai aveam decât o dilemă. Ce urma să fac? Să divorțez? Să las de la mine? Vă rog să mă credeți că, în momentul în care am putut să-mi țin copilul în brațe, am uitat de toate astea. și nu mică mi-a fost mirarea când m-am trezit cu Adi în salon.

— Tu, aici? S-a trezit în tine instinctul de soț?

– Am venit să văd copilul, Lidia!

— Află că e prima și ultima dată când îl vezi…

— Nu faci ce vrei!

— Ba fac! și tu ai făcut ce-ai vrut! i-am închis eu gura lui Adi.

Am prins brusc curaj. Când l-am văzut în fața ochilor, mi s-a întunecat imaginea. Revedeam toate scenariile din mintea mea. Eu mă chinuiam să duc o sarcină până la final, iar el se distra cu amanta cine știe pe unde… Am uitat de teamă și de tristețe și am devenit curajoasă. De ce mi-o fi luat atât de mult? După ce am venit cu fetița mea acasă, am și trecut la fapte.

— Bravo, fetițo! Ești așa cum te vreau! m-a încurajat Doina.

— Nu sunt chiar sută la sută, dar, oricum, mai mult decât înainte…

— Adică știi mai bine ce vrei, nu?

— Cam așa ceva!

— Bine, bine, și după divorț ce faci?

— 0 să mă rog să mi se îndeplinească dorința!

— Ce dorință, Lidia?

— Să găsesc un bărbat care să nu facă nimic, dar să nu fie afemeiat!

— Să le aibă pe toate, mai puțin vocația voluptății?

— Vocația voluptății, Doinițo! Câtă profunzime… Să nu meargă la femei, drăguțo! Voluptatea e a noastră, a femeilor, nu a bărbaților!

— Verișoară dragă, nu te contrazic! Spuneam la început: gânduri bune sau rele, contează ce înmagazinăm în minte. Dar, mai ales, contează și cât de des le actualizăm. Pentru că, dacă îți dorești zi de zi aceleași lucruri, o ureche mare și invizibilă le aude. și le împlinește. Culmea, exact atunci când ai nevoia cea mai mare.

I-am zis Doiniței că vreau un bărbat care poate fi în toate felurile posibil, numai afemeiat nu. Să nu facă nimic, să stea numai în pat, la televizor, dar să știu că e numai al meu. Am anticipat portretul lui Albert! După ce am divorțat, toată atenția mi-am concentrat-o asupra Laurei, fetița mea. Adi a dispărut ca o muscă. Cred că i-a convenit alegerea mea, aceea de a ne despărți. Nu avea chef sub nicio formă să-și asume responsabilități. Grea misiune pentru el jobul de tată! Mai ușor era rolul de amant… în fine… Când l-am întâlnit pe Albert, Laura mergea deja. Cu păpică bună și dragoste multă, am pus-o pe picioare repede. Cine o vedea nu spunea că e născută pre-matur… Albert era în parc, eu la fel. Ne ciocneam aproape zilnic unul de altul.

— Ești din zonă?

— N-aș zice… Dar nu locuiesc departe… Prefer parcul acesta, e mai curat și mai retras…

— Și soția ta nu vine și ea?

— Nu prea…

— Aha, ei, fiecare știe mai bine…

Părea mai stingher, mai moale aș putea zice. Când l-am invitat la mine, să luăm masa împreună, s-a mai dezghețat, ce să zic… Nimic din comportamentul lui nu mi-ar fi spus că omul acesta trecuse printr-o tragedie. Soția lui murise la naștere, iar el rămăsese singur cu fetița. Da, avea ș iel o fetiță…

Continuarea poate o intuiți. Ne-am împrietenit, dar nu ne-am căsătorit. Mi-a zis dinainte că îi este teamă de o căsătorie. Ciudat, și mie la fel! Suntem împreună și azi, fără acte, dar împreună! Nu m-a supărat niciodată cu nimic, iar dacă nu mișcă un pai în casă e ultima tristețe. Decât afemeiat, mai bine să nu facă nimic! Exact cum mi l-am dorit!

Loading...