Deficitul de vitamina D provoacă dureri de cap, hipertensiune arterială, chiar și cancer. Iată semnele care nu trebuiesc ignorate

1. Vitamina D luptă împotriva bolii
Conform unui studiu realizat în 2006 în Jurnalul Asociației Medicale Americane, vitamina D reduce riscul de scleroză multiplă. Un alt studiu a constatat că reduce riscul de a dezvolta și boli de inimă. În cele din urmă, un studiu publicat în 2010 în Jurnalul American de Nutriție Clinică sugerează că ajută la reducerea schimbării de dezvoltare a gripei.

Loading...

2. Vitamina D reduce depresia
S-a demonstrat științific că vitamina D joacă un rol în reglarea stării de spirit și prevenirea depresiei. Un studiu special a constatat că cei cu depresie care au primit suplimentarea cu vitamina D au prezentat o îmbunătățire notabilă a stării lor. Un alt studiu a constatat că deficitul de vitamina D este mai frecvent la persoanele cu depresie și anxietate.

3. Vitamina D mărește pierderea în greutate
Potrivit unui studiu, suplimentarea regulată cu vitamina D a ajutat oamenii să își îmbunătățească factorii de risc pentru bolile cardiace. Un alt studiu a constatat că cei care iau suplimente de vitamina D și calciu au pierdut mai multă greutate în comparație cu cei care au luat suplimente cu placebo. După cum explică cercetătorii, vitamina D și calciu au avut efect de suprimare a apetitului.

Loading...

Deficit de vitamina D
Simptomele majore ale deficitului de vitamina D includ constipație sau diaree, probleme ale vezicii urinare, oboseală generală, crampe musculare, somn neliniștit, dureri musculare sau slăbiciune, dureri articulare, dureri de cap și incapacitatea de a se concentra. După cum a remarcat Michael F. Holick, un expert important în vitamina D, slăbiciunea musculară provine de obicei din deficitul de vitamina D, deoarece această vitamină este necesară pentru funcționarea optimă a mușchilor scheletici.

Vitamina D și expunerea la lumina soarelui
Vitamina D este produsă ca răspuns la lumina soarelui, ceea ce înseamnă că punerea de protecție solară încărcată chimic ne diminuează practic acest nutrient prețios. Protezele solide sunt proiectate pentru a bloca razele UVB care sunt incluse direct în producția de vitamina D de către corpul nostru.

Razele UVB au capacitatea de a pătrunde în straturile exterioare ale pielii, iar colesterolul din piele de țesut, apoi îl absoarbe pentru a face vitamina D. Pe de altă parte, produsele de protecție solară permit razele UVA asociate cu deteriorarea ADN-ului și debutul majorității cancerelor cutanate.

Dar, vitamina D3 nu poate intra imediat în sânge! Este nevoie de timp ca aceasta să fie absorbită de pe piele în sânge. Prin urmare, spălarea pielii după expunerea la soare trebuie să fie întârziată, deoarece puteți spăla uleiul pielii care a inițiat procesul de vitamina D. Din nefericire, știința ne dictează să folosim produse de protecție solară care sunt împachetate cu substanțe care provoacă cancer și evită soarele, care de fapt protejează împotriva cancerului de piele.

Loading...