De unde va veni SFÂRŞITUL omenirii? Ce specie ne va lua locul în viitor

Din câte se pare, acest moment se apropie cu paşi repezi, deoarece tehnologiile din domeniul modificării genetice vor primi în curând aprobările pentru a fi implementate

Loading...

Se pare că nici războaiele, dar nici politicile globale sau gradul de sărăcie nu vor duce la dispariţia umanităţii de pe Terra.

Posibilitatea ca acest lucru să se întâmple ar fi cu totul alta, susţin cercetătorii americani, informează Descoperă.

Loading...

Conform unui studiu realizat de Seth Shostak, director al Institutului pentru Cercetarea Inteligenţei Extraterestre din California, sfârşitul omenirii se va produce în momentul în care copiii modificaţi genetici şi roboţii înzestraţi cu memorie artificială ne vor depăşi ca număr.

Din câte se pare, acest moment se apropie cu paşi repezi, deoarece tehnologiile din domeniul modificării genetice vor primi în curând aprobările pentru a fi implementate.

Cercetătorul susţine că primul pas pe care ar trebui să-l facem este să înţelegem pe deplin mecanismele biologiei moleculare.

După ce acest obiectiv este îndeplinit, vom putea să vindecăm toate bolile existente şi să concepem copii imuni la toate virusurile.

Totodată, Shostak este de părere că, în viitorul apropiat, umanitatea va explora mai intens spaţiul cosmic, cu scopul de a obţine noi resurse şi a evita suprapopularea Terrei.

„Lumea se aşteaptă ca viitorii noştri copii să stabilească colonii pe Lună sau pe Marte, însă eu cred că o soluţie mai bună ar fi construirea unor habitate care să orbiteze în spaţiul cosmic şi în interiorul cărora să putem trăi fără echipamentele pe care le utilizează astăzi astronauţii.

Gândiţi-vă la un sistem similar Staţiei Spaţiale Internaţionale, însă de câteva mii de ori mai complex.

În interiorul unor astfel de colonii va putea coexista un număr imens de oameni”, a declarat Seth Shostak.

În anul 2010, cercetătorul făcea o prezicere referitoare la faptul că umanitatea va dezvolta pe scară largă roboţi înzestraţi cu memorie artificială. „Astfel de maşini nu vor avea dimensiuni foarte mari.

De exemplu, sinapsele din creierul nostru au câteva mii de nanometri în dimensiune. În comparaţie cu acestea, tranzistorii din cipurile pe care le vom utiliza pot fi de câteva sute de ori mai mici.

Prin urmare, sistemele de inteligenţă artificială ar putea fi integrate chiar şi într-un smartphone”, a adăugat Shostak.

Totodată, omul de ştiinţă american susţine că, în momentul în care vom forma colonii în spaţiul extraterestru, va avea loc o nouă divizare a speciei umane.

Cauza acestui proces ar reprezenta-o diferenţa dintre mediul terestru şi cel din exteriorul planetei noastre, diferenţă care se poate accentua în timp datorită rapidităţii cu care tehnologia din domeniul modificării genetice avansează.

Şi-a prins soţia în pat cu şeful, iar ce s-a întâmplat apoi este fără precedent. A scos telefonul…

Un bărbat din Marea Britanie, tată a doi copii, bănuia de ceva vreme că soția are o aventură.

El și-a urmărit nevasta prin intermediul telefonului mobil al acesteia și a aflat că aceasta se îndrepta către o destinație necunoscută, scrie huff.ro.

Bărbatul a văzut cum soția sa, pe nume Nancy (38 de ani), a intrat într-o casă pe care nu o știa, apoi a așteptat câteva minute și a intrat și el.

Când a văzut ce făcea mama copiilor săi a rămas mască!

A avut nevoie de câteva secunde să își revină după ce și-a surprins soția în pat cu șeful ei, care avea 58 de ani.

Nervos, a scos telefonul și i-a filmat pe cei doi, apoi a fugit și și-a lăsat soția în brațele șefului.

Urmarea nu a fost cea așteptată de bărbat. Cu toate că nu i-a agresat în niciun fel pe cei doi, bărbatul, pe nume Sean, a fost arestat și acuzat de intare prin efracție,

Mai mult decât atât, el risca și ani grei de închisoare.

Avocații săi au pregătit o apărare imbatabilă și chiar au susținut faptul că acesta ar merita felicitat pentru faptul că nu a recurs la violență atunci când și-a surprins soția cu șeful.

Judecătorii au ales să îl elibereze din închisoare, în cele din urmă.

Bărbatul s-a despărțit de soția sa, apoi.

Loading...