De ce nu ne-am întors pe Lună de 40 de ani? „NASA ascunde un secret”

Iulie 1969. Peste 500 de milioane de oameni urmăresc cu sufletul la gură cea mai mare realizare de până atunci a omenirii… aselenizarea primei nave cu echipaj uman. “Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire”, celebra expresie a astronautului american, Neil Armstrong, făcea înconjurul lumii într-o fracţiune de secundă. Umanitatea păşea alături de echipajul american într-o nouă eră.

Loading...

O nouă teorie a conspiraţiei oferă o explicaţie şocantă pentru faptul că omenirea nu a revenit pe Lună după aselenizările din anii 70. „Agenţia spaţială americană asunde un secret teribil”, spun adepţii noii teorii care gestionează site-ul Ancient Code.
Aceştia sunt convinşi că Luna a devenit sediul unei civilizaţii superioare care interzice orice acces dinspre Terra. Savanţii de la NASA ar fi la curent cu acest blocaj impus de extratereştri.

Potrivit unor cercetători şi ufologi, bazele extraterestre sunt localizate pe jumătatea întunecată a satelitului natural al Pământului.
Teoria sugerează că astronauţii NASA s-au întâlnit cu echipajele extraterestre în timpul primelor aselenizări şi atunci li s-a pus în vedere să nu se mai întoarcă.

Loading...

„Nu e evident? Cât de absurd poate să fie să nu ne mai întoarcem pe Lună de atâta timp?! La tehnoogia actuală, trebuia să fie floare la ureche. În loc să avem o bază permanentă pe suprafaţa Lunii, preferăm o staţie spaţială care se învârte în jurul Terrei”, mai spun specialiştii de la Ancient Code.

Anul 2018 se anunta a fi unul de pomina pentru descoperirile spatiale, mai multe tari urmand sa trimita misiuni catre Luna, catre alte planete din Sistemul Solar, dar si catre Soare. In plus, unele nave deja lansate vor ajunge langa asteroizii catre care au pornit cu ani in urma.

NASA lanseaza anul acesta o noua racheta catre Marte, insa si o nava spatiala care se va apropia de Soare mai mult decat oricand.

Si nu doar NASA este ocupata in 2018. Industria calatoriilor spatiale comerciale a programat un numar semnificativ de zboruri de test, iar racheta Falcon Heavy va fi lansata la inceputul anului. Iar daca totul merge bine, in curand vom putea vedea calatorii in spatiu cu vehicule private.
The Verge trece in revista misiunile si testele care vor avea loc in acest an:

Ianuarie: Lansarea Falcon Heavy
Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a anuntat planurile pentru uriasa racheta inca din 2011 – trei rachete Falcon 9 reutilizabile stranse laolalta. Initial, Falcon 9 trebuia sa fie lansata la sfarsitul anului 2013, dar primul zbor al vehiculului a fost amanat constant.

Racheta este aproape gata de lansare, la Cape Canaveral, in Florida, de unde isi va incepe primul zbor. Pe 20 decembrie, Musk a si postat un mesaj pe Twitter si poze cu racheta:

Martie: Lansarea lui TESS
Nava spatiala TESS va fi lansata in acest an si va cauta planete care trec prin fata stelelor lor si le micsoreaza usor lumina. TESS va studia stelele de pe tot cerul, iar planul este sa gaseasca cele mai apropiate exoplanete stancoase (planete din afara Sistemului Solar) de Pamant, astfel incat astronomii sa-si dea seama ce fel de atmosfere au aceste lumi si daca pot gazdui viata. Lansarea navetei va avea loc intre martie si iunie, pe o racheta SpaceX Falcon 9.

Aprilie – noiembrie: Testele cu rachete pentru zboruri comerciale
In acest an ar putea avea loc primul test al doua vehicule care sunt parte a Programului de Echipaj Comercial al NASA, care reprezinta initiativa agentiei spatiale de a lansa astronauti pe nave spatiale private. SpaceX si Boeing au dezvoltat capsule care sa transporte pasagerii pe statia spatiala.
SpaceX va efectua un zbor test fara oameni cu capsula Dragon in luna aprilie, iar in luna august va avea loc primul zbor test cu un echipaj. Acelasi lucru va face si Boeing cu capsula Starliner, in august si noiembrie.

5 mai: Lansarea navetei InSight a NASA
Nava spatiala InSight este menita sa aterizeze pe suprafata planetei Marte, unde va studia interiorul Planetei Rosii si va incerca sa ofere informatii despre cum s-a format lumea in urma cu miliarde de ani. Ar urma sa aterizeze pe Marte dupa sapte luni si jumatate, pe 26 noiembrie.

31 iulie – 19 august: Lansarea Parker Solar Probe catre Soare
Aceasta nava spatiala a NASA, lansata cu ajutorul unei rachete Delta IV Heavy, va fi prima care va „atinge” Soarele, desi nu se va aventura efectiv pe suprafata stelei noastre. Se va afla la peste 6 milioane de kilometri distanta de suprafata solara, zburand prin marginile exterioare ale atmosferei Soarelui.

Tinta NASA o reprezinta vanturile solare, pe care oamenii de stiinta vor sa le studieze. Acestea sunt fluxuri de particule cu inalta incarcatura energetica, trimise in atmosfera Soarelui la viteze foarte mari. Savantii vor sa afle cum accelereaza aceste particule, o intrebare pe care si-au pus-o decenii in sir.

August: Nava spatiala OSIRIS-REx va ajunge pe un asteroid
In luna septembrie 2016, NASA a lansat naveta spatiala care sa colecteze o mostra dintr-un asteroid numit Bennu. Calatoria dureaza aproape doi ani, asa ca nava spatiala va „ajunge” pe asteroid, mai exact la o distanta de aproape doua milioane de kilometri de el. Apoi, nava isi va folosi motoarele pentru a se apropia si a zbura in formatia cu asteroidul, dupa care va mai dura o perioada pana va colecta mostra. In luna octombrie, va incepe un an de studiere a asteroidului, a carui suprafata va fi cartografiata.

Octombrie: Lansarea misiunii BepiColombo care Mercur
Aceasta noua misiune catre cea mai putin explorata planeta din sistemul nostru solar este un proiect comun al Europei si Japoniei. Doua nave spatiale vor fi trimise catre orbita celei mai apropiate planete de Soare, pe o racheta European Ariane 5, si vor ajunge la Mercur in anul 2025. Odata ajunse pe orbita, cele doua nave se vor separa si vor analiza cat de mult posibil planeta – de la campul magnetic la suprafata si interiorul sau.

Pe langa acestea, nu trebuie uitate alte doua evenimente, trecute in revista de BBC
In luna martie, misiunea Chandrayaan 2 va fi lansata care Luna, cu scopul de a orbita, a ateriza si a explora suprafata lunara, cu ajutorul unui rover – vehicul spatial. Lansarea va avea loc din Andhra Pradesh, pe o racheta GSLV.

Apoi, in luna iulie, nava spatiala Hayabusa 2 a agentiei spatiale japoneze (Jaxa) va ajunge la tinta sa, asteroidul 162173 Ryugu, dupa mai bine de trei ani si jumatate, intr-o incercare de a aduce bucati de roca spatiala pe Pamant. Predecesoarea ei, Hayabusa, a ajuns in 2005 pe asteroidul Itokawa si adus inapoi mici bucati de material de pe asteroid.

Loading...