Daca intreaga Planeta ar face ce face Italia, nu ar mai exista problema foametei

Risipa de alimente este un lucru mare. Deseurile alimentare sunt estimate la nivel global la 1,6 miliarde de tone, echivalent in materii prime sau 1,3 miliarde tone in alimente procesate. Aceste deseuri alimentare genereaza in atmosfera 3,3 miliarde de tone de CO2. Acesta este motivul pentru care ar trebui regandit complet felul in care ne raportam la mancare. O tara a inceput deja sa ia in calcul acestea.

Loading...

Italia a inceput sa implementeze programe care sa diminueze risipa alimentara. In loc sa fie aruncate alimentele ramase nevandute, in Italia sunt stimulate afacerile care vand produse alimentare sa doneze ceea ce nu s-a vandut.

Acest program a gasit sustinere la toate partidele politice datorita caracterului sau pritenos cu mediul inconjurator, economic si moral. Aceasta adoptare rapida inseamna ca se poate trece la faza urmatoare de dezvoltare.

Loading...

Operatorii economici care se angajeaza in astfel de programe beneficiaza de reduceri de taxe pentru a fi stimulati.

Italia cheltuieste actualmente 13 miliarde de euro pe managementul deseurilor alimentare si se preconizeaza o reducere substantiala a acestei sume, datorita implementarii acestui program. Alte state deja discuta despre implementarea unui astfel de program.

Unii ar putea spune ca este o desconsiderare fata de saraci sa le dai alimente care nu au avut trecere la vanzare dar in realitate, aceste alimente sunt perfect comestibile si este pacat sa nu se faca ceva in acest sens.

sursa: planetapamant.com

Loading...