Cum vor afecta România schimbările climatice din lume, la vară. Ziua avem caniculă, iar seara furtuni

Multe lume se întreabă cum vor afecta România schimbările climatice din lume, cu precădere în această vară. Ei bine, ne așteaptă arșiță în timpul zilei, iar seara furtuni intense și chiar inundații. În acest context, meteorologii explică aceste fenomene extreme și cauzele lor.

Loading...

“Sistemul climatic este perturbat. Arctica se încălzește de 2 ori mai mult decât media globală ori lucrul asta introduce neechilibre în sistem, așa că nu este exclus că pe viitor să fie schimbată structură celor patru anotimpuri. Primăvară se declanșează mai repede. Verile vor fi mai lungi. Vedeți și acum, contraste termice foarte mari! Valurile de căldură vor fi și ele mai intense și mai frecvențe și ele vor fi punctate de aceste furtuni de vară mult mai intense”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, pentru Kanal D.

De altfel, climatologul-şef al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Roxana Bojariu, a explicat și la interviurile Libertatea LIVE, în luna februarie a acestui an, de ce aveam temperaturi de primăvară, de peste 20 de grade Celsius, în plin sezon de iarnă. Ea a dezvăluit, atunci, souă consecințe grave ale perioadei călduroase din prime zile de februarie.

Loading...

Revenind la aceste zile, Vremea se menține deosebit de caldă, în această perioadă.

Loading...