Cum se poate asa ceva? O fostă casieră angajată direct în Guvern, promovată acum în conducerea Rompetrol

O fostă casieră, care a fost angajată direct la Cancelaria primului ministru în 2007, a fost numită acum în Consiliul de Administrația al Rompetrol Rafinare de către Ministerul Energiei.

Loading...

Luni, Adunarea Generală a Acționarilor Rompetrol Rafinare a aprobat numirea Nicoletei Viorica Soisun, 31 de ani, în CA al companiei, relatează zf.ro.

Nicoleta Viorica Soisun a avut o ascensiune profesională spectaculoasă. În 2007, pe când era studentă și lucra pe post de casieră la o editură, Soisun și-a schimbat locul de muncă, fiind angajată direct la Cancelaria primului ministru, care era pe atunci Călin Popescu Tăriceanu.

Loading...

După doar 2 ani, în 2009, a devenit consilier în cadrul Secretariatul General al Guvernului. Între timp și-a luat licență în contabilitate și informatică de gestiune, în 2008 și a absolvit un master în Contabilitate internațională, în 2014.

Soisun îl înlocuiește în CA Rompetrol Rafinare pe Marius Mitruș, fost ofițer SRI.

Marius Mitruș, membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare, a acuzat în decembrie 2017 acţionarul minoritar al companiei, adică statul român prin Ministerul Energiei, că a fost pasiv, “fără capacitate de reacţie în cazul deciziilor ce îi puteau afecta interesul”, potrivit hotnews.ro.

Loading...