Cu un euro poti sa te muti in paradisul milionarilor. O casa pe insula Sardinia costa mai putin de cinci lei

Cu totii am vazut unde petrec milionarii lumii vacante si se retrag pentru a se reface. Daca ai visat vreodata sa detii o casa intr-un frumos sat italian acum iti poti indeplini visul deoarece poti cumpara o casa pentru doar 1 euro in acest sat italian de pe insula Sardinia, informeaza CNN.

Loading...

Ollolai, un sat din regiunea muntoasa Barbagia de pe insula Sardinia, vinde sute de case abandonate pentru doar 1 euro. Nu este prima localitate italiana care incearca acest truc in speranta de a atrace mai multi oameni.

Totusi cum nimic nu este simplu, cei care cumpara o casa trebuie sa se angajeze la o restaurare a locuintei in trei ani de zile, cost care ar putea ajunge pana la 25.000 de dolari.

Loading...

Ideea din spatele acestei actiuni este reintinerirea localitatii care risca sa ajunga un sat fantoma. Populatia Ollolai a scazut de la 2250 la 1300 de persoane.

Ollolai, fosta capitala a Barbagia, ramane o localitate autentica ce aduce aminte de Sardinia veche. Numai ca multe locuinte au fost abandonate de proprietari si acum sunt acoperite de panze de paianjen. Unele moduri de viata traditionale inca mai supravietuiesc: ciobanii din localitate continua sa faca branza de oaie premium, pentru care zona este cunoscuta, iar artizanii inca mai realizeaza cosuri de nuiele, arata businessmagazin.

Loading...