Cu această mașina gonea prin București fiul lui Nicolae Ceaușescu

Mașina cu care fiul lui Nicolae Ceaușescu gonea pe străzile din București arată la fel de bine și după 48 de ani.

Loading...

Superbul BMW achiziționat de Valentin Ceușescu în anii ’60, pe când studia la Londra, a intrat în posesia unui colecționar, Florin Petrescu, care a făcut-o să arate ca nouă.

„Este un BMW din 1969 şi, din câte am aflat, i-a aparţinut lui Valentin Ceauşescu. Acum mulţi ani a fost cumpărată de un prieten care a încercat să o restaureze. A început reparaţiile, dar când n-a mai avut bani s-a oprit. Atunci s-a gândit la mine şi m-a întrebat dacă nu sunt dispus să o cumpăr, ştiind că eu sunt pasionat de BMW-urile foarte vechi”, a declarat Petrescu.

Loading...

„Motorul a fost refăcut de cel care a avut-o înaintea mea şi a fost reparat foarte bine. Eu m-am ocupat de carburator, că se mai înfunda din când în când, de instalaţia electrică, am reparat frânele, am schimbat feţele de uşi, iar scaunele mi le-a reparat cineva acum zece ani şi se menţin foarte bine şi în ziua de azi. Multe piese de interior le-am „vânat” pe e-bay, pentru că nu le găseam altfel. Foarte greu se găsesc piese de schimb pentru ea”, a mai spus proprietarul masinii.

„Cu maşina asta ies doar seara foarte târziu. Din cauza traficului, îmi este teamă să nu o lovesc prea des. Mă duc cu ea la întâlniri cu specific auto, cum ar fi parada Retromobil de la Sinaia. Foarte rar fac drumuri lungi. Cel mai lung şi mai frumos drum pe care l-am făcut a fost pe Transalpina şi pe Transfăgărăşan”, a incheiat Florin Petrescu.

Loading...