Copiii unui timişorean au găsit aproape 100.000 de euro într-un dulap cumpărat de pe un site de anunţuri

Copiii unui timişorean au găsit aproape 100.000 de euro într-un dulap cumpărat de pe un site de anunţuri. Bărbatul achiziţionase dulapul la Arad, iar banii au fost găsiţi la o săptămână după ce îl adusese acasă şi îl instalase într-o cameră.

Loading...

Samuel Stănici are 33 de ani şi patru copii. Timişoreanul e muncitor în construcţii şi ocazional lucrează în Belgia, pentru a-şi întreţine familia. A crescut alături de alţi 11 fraţi şi cu frică de Dumnezeu. Iar găsirea banilor a fost pentru el un moment perfect pentru a demonstra asta.

Samuel a cumpărat de la Arad un dulap, după un anunţ pe un site de vânzări. L-a verificat, i-a plăcut, la urcat în maşină şi l-a dus acasă. După o săptămână, unul dintre copiii lui a descoperit în interior, jucândeu-se, o cutie metalică. Împreună cu soţia lui, Samuel a deschis cutia şi a descoperit că era plină cu bancnote de 500 şi de 100 de euro. În total, în cutie erau 95.000 de euro.

Loading...

“A fost un şoc mare. Prima dată am crezut că nu e real. După 10 minute mă întrebam dacă e real ceea ce se întâmplă. Nu a fost uşor. Adevărul e că nu m-am bucurat, a fost un stres, pentru că nu ştiam ce e cu banii.

Toată noaptea nu am dormit. Nicio clipă nu m-am gândit că sunt banii mei. Aveam impresia că toate maşinile se opresc la mine la poartă. Bine că am avut soţia şi am mai povestit cu ea. A fost foarte greu. Aveam impresia că m-a pus cineva la probă, că vine o mafie la mine. Nu mai ştiam cum să o scot la capăt.”, a relatat Samuel întâmplarea, pentru cotidianul Adevărul.

Samuel l-a căutat pe pproprietarul banilor
Frământat că nu ştie ce să facă cu banii, Samuel și-a sunat un prieten din Bichigi: “Mă gândeam că poate banii nu sunt ai celui de la care am cumpărat mobila, poate a stat în chirie. Eu am vrut să fiu sigur sută la sută că banii merg acolo unde trebuie.”

Alături de prietenul său, Samuel a plecat Arad, aflând, după ce-au întrebat prin vecini, că cel care vânduse mobila moştenise casa de la tatăl său şi, pentru că o renova după gustul său, a pus în vânzare mobilierul din casă.

Cei doi prieteni l-au contactat pe vânzătorul mobilei, au aflag că el e cel care ar trebui să primească banii şi i-au spus că au găsit în mobilă bancnotele. Nu i-au spus despre ce sumă este vorba, chemându-l la Bichigi să îi înmâneze banii.

Proprietarul mobilei a declarat că nu ştia de cei 95.000 de euro deţinuţi de tatăl său. Bărbatul l-a recompensat pe Samuel cu suma de 9.500 de euro și a fost profund impresionat de gestul tânărului.

“A fost un gest foarte frumos. L-am apreciat mult. Putea să păstreze banii, dar a decis să îi returneze. M-a mişcat. Rar mai găseşti aşa oameni.”, a declarat bărbatul din Arad.

Samuel a declarat că nu avea pretenţia să fie recompensat pentru gestul său, dar suma pe care a primit-o i-a fost de mare ajutor, reuşind să îşi achite nişte datorii şi să îşi monteze centrala termică la casă.

Samuel a mai spus că experienţa prin care a trecut a fost pentru el o lecţie importantă. “Eu cred că Dumnezeu m-a încercat să vadă cât sunt de legat de bani. Îţi dai seama că după ce te vezi cu atâţia bani, poţi să spui că stai liniştit. Eu sunt învăţat cu munca. Pentru mine e un stres să ai bani aşa mulţi.

Mie îmi place să lucrez. Fericirea nu e în banii ăştia. Eu puteam să păstrez banii liniştit, dar nu m-au atras să îi ţin pentru mine. Eu am vrut ca banii să meargă unde trebuie şi atâta tot. Important e cum te pui seara în pat. Eu nu mai aveam linişte niciodată. Nu puteam să mă bucur de nişte bani care erau ai băiatului.”, a concluzionat Samuel Stănici.

Loading...